WhatsApp'ın yeni özelliği çok konuşulacak! Kendi kendine yok olmasıyla bilinen o özellik geliyor

Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde yer alan WhatsApp yaptığı yeni güncellemeleriyle gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak parmak izi kilit özelliğini iOS ve Android sürümlerinde aktif hale getiren WhatsApp yeni özelliğiyle çok konuşulacak. Popüler mesajlaşma uygulamasının kendi kendine yok olan mesaj özelliğini kullanıcılarının beğenisine sunmaya hazırlandığı konuşuluyor. Peki, yeni özellik nasıl olacak? İşte yeni güncellemeye dair merak edilenler...

Giriş Tarihi 28 Kasım 2019, 17:45 Güncelleme 28 Kasım 2019, 17:45
WhatsApp’ın yeni özelliği çok konuşulacak! Kendi kendine yok olmasıyla bilinen o özellik geliyor

İÇİNDEKİLER

Dünyada milyonların kullandığı anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp bir kez daha platforma entegre edeceği yenilikler ile gündemde yerini aldı. Son olarak parmak izi kilit özelliğiyle gündeme gelen WhatsApp'ın kullanıcılarının ilgi göstereceği yeni bir özelliği test edildiği konuşuluyor. WhatsApp 2.19.348 beta sürümünde keşfedilen özellikle birlikte mesajların zamanlanarak silinebileceği öğrenildi.

ZAMANLANDIKTAN SONRA KENDİ KENDİNE YOK OLACAK

WhatsApp 2.19.348 beta sürümünde yer alan bilgiye göre mesajların zamanlanarak, belirlenen sürenin ardından yok olacağı görüldü. Test edilen bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı henüz belli olmadı.

WABetaInfo'nun ulaştığı bilgilere göre, WhatsApp Android kullanıcıları için beta sürümünü güncelledi. Yeni sürüm ile kullanıcılar yeni emoji'lere kavuşacak. Gelen ilk bilgilere göre, yeni sürümde 74 tane yeni emoji yer alacak.

Güncellemesiyle birlikte arasında esneme, el sıkma, diz çökmüş insanlar, işitme ve yürüme engelliler için çeşitli emoji opsiyonları yer alıyor. Ayrıca flamingo, orangutan, uçurtma, paraşüt ve falafel gibi farklı emoji'ler de uygulamaya ekleniyor.

WHATSAPP'IN AZ BİLİNEN ÖZELLİKLERİ

Peki WhatsApp'ın bütün özelliklerine hakim misiniz? İşte mutlaka bilmeniz gerek özellikler...

EMOJİ TARAMASI

WhatsApp'ta çok fazla emoji var, evet. Bazen doğru anda doğru emoji'yi bulmak çok zor olabiliyor. Artık istediğiniz emoji'yi kelime kullanarak aramanız mümkün olacak. Ancak bu özelliği kullanmak için 'auto correct' özelliğinizin açık olması gerekiyor.

DAKİK HESAPLAMALAR

Eğer sürekli konuşmalarınızı takip etmiyorsanız, küçük tik işaretlerinin maviye dönüştüğü anı kaçırabilirsiniz. Artık gönderdiğiniz mesajı basılı tutarak çıkan "Bilgi" opsiyonunu tıklayarak bir tikin ne zaman maviye dönüştüğünü görebilirsiniz. Aynı işlemi attığınız mesajı kaydırarak da yapabilirsiniz. Bu işlem sayesinde attığınız mesajın karşı tarafa iletilip iletilmediğini ve okunup okunmadığını takip edebiliyorsunuz.