Fiyatı en ucuz performansı yüksek akıllı telefonlar

Cep telefonları hayatımız için vazgeçilmez bir hal almıştır. Ülkemizde milyonlarca cep telefonu kullanıcısı bulunmaktadır. Vatandaşlar bütçeleri bağlamında telefonlara yöneliyor. Akıllı telefon almak isteyen tüketiciler fiyatı en ucuz ve performansı yüksek telefonları araştırıyor. Fiyatların bu denli değişmesini telefonun performansı neden oluyor. Piyasa da ise 500 lira ile 15000 lira arasında cep telefonu modelleri bulunmaktadır. Operatör firmalarından faturaya ek olarak satın alınan cep telefonları genellikle yüksek fiyatlara denk gelmektedir. O yüzden haberimizde taksitle nasıl alınır? Sorusuna da cevap verdik.

Giriş Tarihi 27 Kasım 2019, 15:51 Güncelleme 27 Kasım 2019, 15:59
Fiyatı en ucuz performansı yüksek akıllı telefonlar

İÇİNDEKİLER

Telefon almak isteyenler için fiyat ve fiyata göre performans önemli bir noktadır. Uygun fiyatlı telefonun performansları iyiyse o telefon daha çok tercih edilmektedir. Telefon fiyatları 500 TL den başlayıp 15.000 TL ye kadar artabiliyor. Uzun süredir alınan bir karar doğrultusunda artık kredi kartı ile telefon alımı yasaklanmıştı. Yasal değişiklikler sonucu mağazalarda kredi kartı ile telefon alınmamaktadır. Ancak bazı mağazalarda taksit işlemi gerçekleştirilmektedir. Vatan Bilgisayar'ın yanı sıra Media Markt ve Teknosa gibi büyük marketler de cep telefonlarını taksitle satmaktadır.

AKILLI TELEFON FİYAT VE PERFORMANS KARŞILAŞTIRILMASI

Herkeste bulunana akıllı telefonların fiyatları ve o fiyattaki bir telefonun özelliklerinin neler olduğu tüketiciler tarafından detaylı şekilde araştırılmaktadır. Telefonların daha hızlı daha kaliteli ve daha uygun olması her tüketicinin istediği noktalar. Uygun fiyatlı telefonlar mağazalarda şu şekilde sıralanmaktadır

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

-Vestel Venus Go: 599 lira

-Samsung Galaxy A2 Core: 799 lira

-General Mobile GM9 Go: 799 lira

-Vestel Venus E4: 899 lira

-Xiaomi Redmi 6: 989 lira

-Xiaomi Redmi 8A: 1199 lira

-Vestel Venus Z20: 1199 lira

-Samsung Galaxy A10: 1299 lira

-Huawei Y6: 1299 lira

-Oppo A5S: 1399 lira

-Xiaomi Resmi S2: 1499 lira

Kredi Kartından Taksitli Telefon Almak Mümkün Mü?

Uzun süredir alınan bir karar doğrultusunda artık kredi kartı ile telefon alımı yasaklanmıştı. Yasal değişiklikler sonucu mağazalarda kredi kartı ile telefon alınmamaktadır. Ancak bazı mağazalarda taksit işlemi gerçekleştirilmektedir.

Bu mağazalar: Vatan, Teknosa ve MediaMarkt gibi mağazalardır. Teknolojik alet satan mağazalarda banka personeli de yer almaktadır. Kredi notunuza göre size kredi çıkartabilir ve telefonunuzu taksitli almanıza yardımcı olabilir. Telefonu kredi kartınız ile bu şekilde satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Cep telefonu taksitle nasıl alınır? Taksitle cep telefonu satışı yapan yerler

Türkiye'de normal koşullar altında taksitli bir şekilde cep telefonu satışı yapılamamaktadır. Fakat pek çok teknoloji firması müşterilerine kredi kartı ile taksitli satış yapmasalar bile bankalarla bazı anlaşmalar yaparak 0 faizli kredi ile 10 ay ya da 12 ay taksit yapılması imkanını tanıyor. Diğer yandan Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom gibi operatörler de kullanıcılarının faturalarına ek olarak yansıtarak cep telefonu satışlarını taksitli şekilde yapabilmektedirler. Taksitli şekilde cep telefonu alabilmek için diğer yöntem ise ticari kredi kartına sahip olmak. Ticari kredi kartına sahip olan vatandaşlar da taksitli bir şekilde cep telefonu satın alabiliyorlar. Ticari kredi kartına sahip olan vatandaşlar peşin fiyatına 9 taksit yaparak intenet üzerinden ya da teknoloji marketlerinden telefon satın alabilmektedirler.

Operatör firmalarından faturaya ek olarak satın alınan cep telefonları genellikle yüksek fiyatlara denk gelmektedir. Basit bir hesaplama yapıldığında 2000 TL bandından satılan bir telefon faturaya ek olarak yansıtılarak satın alındığında ortalama 3000 TL'ye gelmektedir.

Bu yüzden GSM operatörlerinden satın alınması pek mantıklı olmamaktadır. Diğer bir yöntem olarak büyük teknoloji marketlerinin bankalar ile yaptıkları anlaşmalar kullanılmaktadır. Vatan Bilgisayar Fibabanka ile yaptığı sözleşme sayesinde kapsamında cep telefonu alışverişi yapan müşterilerine 0 faizli 10 ay vadeli kredi imkanı sunuyor. Taksit öder şekilde ay ay ödemeler yapılıyor. Bu yöntemde de peşin fiyatına göre ufak bir fiyat artışı oluyor. Fakat bu tamamen müşterilerin tercihine kalmış bir durum.