WhatsApp'a beklenen özellik paylaşıldı! Milyonları oldukça sevindirdi! İşte WhatsApp'ın yeni görüntüsü

Whatsapp herkesin heyecanla beklediği özelliği paylaştı. Bu bağlamda Whatsapp yeni özellikleri ile kullanıcılarını sevindirmeye devam ediyor. Whatsapp'ın yaptığı her yenilik gündem oluyor. Son olarak WhatsApp'ın karanlık temasına dair yeni görüntüler görseller paylaşıldı. WABetaInfo tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda WhatsApp, ilerleyen dönemlerde karanlık tema özelliğine kavuşacak. Bu özellik kullanıcılar tarafından "açık", "karanlık" ve "sistem temelli" olarak seçilebilecek. Kullanıcılar ayrıca, telefonlarındaki sistemsel temaya göre de WhatsApp'ta hangi temanın kullanılacağını belirleyebilecekler. Facebook'un bünyesinde yer alan WhatsApp'ın yeni özelliklere odaklanabilmek için bu kararı aldığı konuşuluyor.

Giriş Tarihi 18 Ekim 2019, 09:09 Güncelleme 18 Ekim 2019, 09:09
WhatsApp’a beklenen özellik paylaşıldı! Milyonları oldukça sevindirdi! İşte WhatsApp’ın yeni görüntüsü

İÇİNDEKİLER

WhatsApp'ın yeni görüntüsü heyecan yarattı. WhatsApp kullanıcıları tarafından bir süredir merakla beklenen özellik geliyor. WhatsApp geliştiricileri, Android platformu için yeni bir beta sürüm yayınladı. Yayınlanan sürüm, WhatsApp'ın uzun zamandır beklenen karanlık mod özelliğine kısa bir süre sonra kavuşacağını gözler önüne seriyor. WhatsApp, akıllı telefonlar için geliştirilmiş bir mesajlaşma ve arama uygulaması. Yurtdışında seyahat ederken veya uzaktayken, WhatsApp kullanan arkadaşlarınızla dilediğiniz gibi mesajlaşabilir, çektiğiniz fotoğrafları ve videoları anlık olarak paylaşabilirsiniz.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

WHATSAPP'TA KARANLIK NASIL KULLANILACAK?

Aylık 1 milyarın üzerinde aktif kullanıcı sayısına ulaşmayı başaran WhatsApp'a Instagramın ardından karanlık mode özelliği geliyor. WhatsApp geliştiricileri için Android'in beta sürümünde ortaya çıkan özelliğin yakın zamanda kullanıcılara da sunulması bekleniyor. Yayınlanacak güncelleme sonrası karanlık mod WhatsApp kullanıcılarına "açık", "karanlık" ve "sistem temelli" olmak üzere üç farklı mod da sunulacak. Söz konusu özellik karanlık ortamda kullanıcıların göz sağlığını korurken, OLED ekran teknolojisine sahip cihazlarda da batarya tüketimini düşürüyor.

WhatsApp'ın karanlık teması işte böyle görünecek

WHATSAPP KARANLIK MOD KISA BİR SÜRE SONRA KULLANIMA SUNULACAK

WhatsApp geliştiricileri, Android için yeni bir beta sürüm yayınladı. Söz konusu sürüm, WhatsApp'ın uzun süredir beklenen karanlık mod özelliğine kısa bir süre sonra kavuşacağını gösteriyor.

WHATSAPP KARANLIK MODDA SEÇENEKLER OLACAK

Güncelleme yayınlandıktan sonra özellik kullanıcılar tarafından "açık", "karanlık" ve "sistem temelli" olarak seçilebilecek.

WHATSAPP'TA O SÜRÜMLER ARTIK KULLANAMAYACAK

Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde yer alan mesajlaşma uygulaması WhatsApp tarafından alınan yeni karar çok konuşulacak. WhatsApp bazı iOS ve Android sürümlerine desteği kesmeye hazırlanıyor. Şimdi milyonlarca WhatsApp kullanıcısı hangi sürümlere desteğin kesileceğini merak ediyor.

WHATSAPP'TA YENİ ÖZELLİKLERE ODAKLANILACAK

Facebook'un bünyesinde yer alan WhatsApp'ın yeni özelliklere odaklanabilmek için bu kararı aldığı konuşuluyor. Bilindiği üzere WhatsApp çok eski sürümlü telefonlarda kullanılmasıyla biliniyordu.

WHATSAPP NASIL KULLANILIR?

Telefonunuza uygulamayı App Store'den yükleyin. (Android telefon kullanıyorsanız Google Play'e girin) App Store'u açın ve sağ altta yer alan büyüteç işaretine tıklayın. Üstte gelen kutuya WhatsApp yazın ve gelen uygulama penceresinde FREE yazan yeri tıklayıp telefonunuza indirin.

Uygulamayı bulun ve açın. Kayıt olurken sizdene GSM telefonu numaranız soracak, girin ve sonra numaranıza SMS ile gelen kodu girerek hattınızı doğrulayın. Cep telefonu rehberinizde bulunan kişileri WhatsApp tarayarak, uygulamayı kullanan arkadaşlarınızı listeleyecek. Listelenen arkadaşlarınızla anlık olarak artık sohbet edebilirsiniz.

Birden çok arkadaşınızla birlikte grup sohbeti yapabilir yada fotoğraf, video, müzik vb. gönderebilirsiniz. Bu arada WhatsApp uygulamanın, mesajlaşama ve dosya gönderme seçenekleri dışında; bulunduğumuz konumu da arkadaşlarınızla paylaşabilmeniz mümkün.

Arkadaşlarınıza bulunduğunuz yeri uzun uzun anlatmanıza gerek kalmadan, share location (konum paylaş) seçeneği ile bulunduğunuz yeri gösteren harita bilgisi arkadaşınızın telefonuna yükleniyor ve bunu linki tıklayan arkadaşınız Google Map ile yerinizi rahatlıkla bulabiliyor.

Uygulama ile mesaj gönderirken karşı tarafın online olması da gerekmiyor. Tüm mesaj ve dosya göndermeyi offline modda yapabiliyorsunuz. Mesaj gönderilen kişi online olduğunda mesajları alıyor. WhatsApp, iPhone dışında blackberry, Nokia ve Android tabanlı telefonlarda kullanılabiliyor.