Son dakika: Twitter çöktü mü? Neden tweet atılmıyor? Twitter yönetiminden açıklama geldi!

Son dakika... Saat 10.00 civarı gibi Twitter'da sorun yaşanıyor. Tweet atamayan bazı kullanıcılar 'Twitter çöktü mü' sorusuna yanıt aramaya başladı. Konu ile ilgili, Twitter yönetiminden açıklama geldi. Peki, Twitter çöktü mü? Neden tweet atılmıyor? Twitter sorunu ne zaman düzelecek? İşte merak edilenler...

Giriş Tarihi 02 Ekim 2019, 10:46 Güncelleme 02 Ekim 2019, 10:52
Son dakika: Twitter çöktü mü? Neden tweet atılmıyor? Twitter yönetiminden açıklama geldi!

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Twitter'da sabah saatlerinde erişim sorunu yaşanıyor. Kullanıcılar, saat 10.00 civarı gibi tweet atma sorunu ile karşı karşıya kaldı. Canlı arıza haritası üzeridne Twitter sorunun Avrupa genelinde yaşandığı görülüyor. Türkiye'de ise sorunun İstanbul'da olduğu belirtildi. Tweet atma sorunu ile ilgili Twitter yönetiminden açıklama geldi. Peki, Twitter çöktü mü? Neden tweet atılmıyor? İşte detaylar...

TWİTTER ÇÖKTÜ MÜ?

Twitter yönetimi tarafından yapılan açıklamada, Tweetdeck'e erişimde sorunların yaşandığının farkında olduklarını belirtti.

Twitter, dünya çapında yaşanan bu problem nedeniyle bazı kullanıcıların tweet atma, bildirim alma, tweetleri görmede sorun yaşayabileceklerini ve aksaklığı çözmeye çalıştıklarını belirtti.

Twitter sorunu, canlı arıza haritası üzerinde şu şekilde görülüyor:

TWİTTER HAKKINDA

Herkese fikir ve bilgiyi anında ulaştırma misyonuyla ortaya çıkan Twitter, sosyal ağ ve mikroblog sitesidir. 2006 yılında bütün büyük bilişim şirketlerinin yer aldığı San Francisco'da Jack Dorsey, Biz Stone, Noah Glass ve Evan Williams tarafından kurulan Twitter, 24 milyar Dolar gibi bir değere sahiptir.

Kullanıcılarına 140 karakterlik metin yazıp paylaşma şansı veren ve bu etkileşimler ile iletişimi kuvvetlendiren Twitter, 2015 verilerine göre 350 milyon aktif kullanıcıya sahiptir.

TWİTTER JARGONU

Trending topic (TT): Sol taraftaki en çok konuşulan 10 konunun listelendiği alana Trending Topic denir. Her ülkenin kendi TT listesi vardır ayrıca Dünya genelinde en çok konuşulan 10 konuyu gösteren bir liste de vardır.

Friday Follow (FF): Bu kısaltma takip ettiğiniz kişilerin sizi de takip etmesi içindir. Sadece cuma günleri yapılır.

Retweet (RT): Başka bir twitter kullanıcısının tweetini sizin takipçileriniz de görsün diye retweet tuşuna basıp sizin profilinizde görünmesidir.

Direct Message (DM): Başka bir twitter kullanıcısının size atmış olduğu postayı işaret eder, bir nevi e-mail işlevi görür.