WhatsApp internetsiz nasıl kullanılır? İşte cep telefonu ayarı

Dünya genelinde günlük en az 1 milyar aktif kullanıcı sayısına çıkan WhatsApp'ta aktif kullanıcı sayısı ise en az 1,3 milyar rakamına ulaşmış durumda. WhatsApp'da kullanıcılar bir gün içinde yaklaşık 55 milyar mesaj gönderiyorlar.

Giriş Tarihi 25 Eylül 2019, 09:08 Güncelleme 26 Şubat 2020, 17:02
WhatsApp internetsiz nasıl kullanılır? İşte cep telefonu ayarı

İÇİNDEKİLER

Whatsapp'a muhteşem bir özellik daha geldi. Artık internet yokken bile Whatsapp'ı kullanabileceksiniz. Peki WhatsApp internetsiz nasıl kullanılır? Bu sorunun yanıtını haberimizde verdik. Anlık mesajlaşma uygulaması hizmeti sağlayan WhatsApp'da internet üzerinden mesaj gönderimi yapılmakta.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

Android cihaz kullananların internetsiz WhatsApp kullanabilmesi için şu adımları izlemesi gerekiyor:

1- Ayarlar > Bağlantılar > Mobil Ağlar

2- Erişim Noktası Adları

3- Sağ üstte yer alan 'Ekle' butonu

4- İsim: WhatsApp

APN: internet

Proxy: 127.0.0.01

Bağlantı noktası: 8080

5- Kaydettikten sonra Erişim Noktası Adları'ndan WhatsApp'ı seçin

Böylece internetin olmadığı durumlarda dahi WhatsApp ile bağlantınız hiç kopmuyor. Bu işlemi yaptıktan sonra telefon 4G bağlantısında kalmaya devam ediyor fakat internet harcamaları GSM şirketi tarafından yansıtılmıyor. Normal ayarlara dönüldüğünde, bu süreçteki internet kullanımı tek seferde yansıtılıyor.

iPhone'larda kullanılamıyor

Ancak bu ayar şimdilik sadece Android tabanlı cihazlar için yapılabiliyor. Yani bu ayarlar ve internetsiz WhatsApp kullanımı ne yazık ki iPhone kullanıcılarını kapsamıyor.

iOS işletim sistemiyle çalışan iPhone'larda ise ayarlar bölümünün kısıtlı olmasından dolayı proxy ve port değişimi yapılamıyor.

WhatsApp mesajlarınız ne kadar güvenli

Dünya genelinde 1.5 milyar kullanıcısı olan ve 180 farklı ülkede tercih edilen WhatsApp ile ilgili ilginç bir haber yayılıyor. Facebook şirketinin sahibi olduğu WhatsApp genel olarak güvenli bulunuyor. Her ne kadar WhatsApp hakkında sorunlar ortaya çıkmasa bile Facebook ile ilgili daha önceden ortaya çıkan veri güvenliği hataları, WhatsApp ile ilgili kafa karıştırıyor. Bir güvenlik şirketi tarafından fark edilen güvenlik açığı, yüz milyonlarca kullanıcıyı kötü etkilemiş olabilir. WhatsApp gibi platformlarda yapılan mesajlaşmalar, uçtan uca şifreleme yöntemi ile korunuyor. Bazı bilgisayar korsanları, bu şifreleri tersten çözmeyi başardı. Bu sayede mesajlarınızı istedikleri gibi değiştirebiliyor veya silebiliyorlar.

WhatsApp'ın özel Algoritma şifrelerinin tersine çevrilmesi ile ortaya çıkan bu güvenlik problemi, Facebook'a bildirildi. Ancak henüz Facebook tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı. Eğer bu güvenlik problemi istismar edilmeye çalışılırsa, ciddi bir yalan haber akışı gerçekleşebilir. Özellikle de politik alanda bu mesajlaşmaların kullanılabileceğini söyleyebiliriz. Veri gizliliğinin ciddi bir önem kazandığı günümüzde dünyasında, Facebook gibi devasa şirketlerin de böyle hatalar yapması düşündürüyor.