Whatsapp'ta milyonları etkileyen açık! Eğer sesli arama yapılırsa..

Whatsapp'ın gizli tehlikesinin İsrailli NSO Grubu tarafından keşfedildiği belirlendiği tespit edildi. WhatsApp üzerinden yapılan saldırı hedeflenen telefon numaralarına yönelik olarak, WhatsApp sesli arama kullanılarak, telefona zararlı yazılım yüklenmesine neden olan ciddi bir güvenlik açığı olduğunu ortaya çıkardı.

Giriş Tarihi 18 Eylül 2019, 09:17 Güncelleme 26 Eylül 2019, 12:29
Whatsapp’ta milyonları etkileyen açık! Eğer sesli arama yapılırsa..

İÇİNDEKİLER

Whatsapp cep telefonlarımızın vazgeçilmez uygulaması oldu. Whatsapp cep telefonu kullananların adeta olmazsa olması durumunda. Fakat bazen Whatsapp'ın olumsuz özellikleri de ortaya çıkıyor ve milyonları zor durumda bırakıyor. Bu bağlamda Whatsapp'ta sesli arama yaparken çok dikkat edin. Çünkü sesli arama yaparsınız kişisel bilgileriniz çalınabilir.

Whatsapp ile sesli arama yaparken dikkat!

Zafiyetin, mobil casus yazılım geliştirmesiyle bilinen İsrailli NSO Grubu tarafından keşfedildiği belirlendiği tespit edildi. Buna göre siber saldırganlar uygulamanın sesli arama özelliğini kullanarak arama yapıyor. Cevaplanmasa bile casus yazılım telefona yükleniyor. Bu yolla telefondaki tüm kişisel bilgilere ulaşılabiliyor. Bu saldırıdan korunmanın yolu ise güncellemeden geçiyor.

Bu bağlamda STM yeni siber tehdit durum raporunu açıkladı

Türkiye'de siber güvenlik alanında önemli projeler yapan ve yerli ürünler geliştiren STM'nin Teknolojik Düşünce Merkezi "ThinkTech"in Nisan-Haziran arasını kapsayan yeni Siber Tehdit Durum Raporu, zararlı yazılımlar ile gerçekleştirilen siber saldırılara karşı uyarıyor. Bugün sayıca artmakta olan yazılım zafiyetlerini hedef alan bu saldırılar, sıklıkla ofis dokümanları ve spam e-postalar aracılığı ile yayılıyor. Türkiye'de, zararlı yazılımlarla gerçekleştirilen siber saldırıların hedef ülkeleri arasında yer alıyor.