WhatsApp ve Instagram'dan isim değişikliği kararı! Artık böyle gözükecek

Dünya genelinde en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp ve sosyal medya platformu Instagram isim değişikliğiyle gündeme geldi. Facebook'un bünyesinde yer alan ve yaklaşık 1.5 milyar aktif kullanıcısı bulunan WhatsApp ve Instagram isim değişikliği kararı aldı. Şimdi milyonlarca kullanıcı uygulamaların yeni isimlerini merak ediyor.

Giriş Tarihi 05 Ağustos 2019, 20:26 Güncelleme 05 Ağustos 2019, 21:41
WhatsApp ve Instagram’dan isim değişikliği kararı! Artık böyle gözükecek

İÇİNDEKİLER

Facebook'un bünyesinde bulunan mesajlaşma uygulaması WhatsApp ve sosyal medya platformu Instagram hakkında dikkat çeken bir karar alındı. İki uygulamanında isminin değiştirilmesi kararlaştırıldı.

BÖYLE GÖZÜKECEK

İki platformun yeni adları "Facebook'tan Instagram" ve "Facebook'tan WhatsApp" şeklinde olacak.

WHATSAPP'IN AZ BİLİNEN ÖZELLİKLERİ

İşte mutlaka bilmeniz gereken WhatsApp özellikleri...

EMOJİ TARAMASI

WhatsApp'ta çok fazla emoji var, evet. Bazen doğru anda doğru emoji'yi bulmak çok zor olabiliyor. Artık istediğiniz emoji'yi kelime kullanarak aramanız mümkün olacak. Ancak bu özelliği kullanmak için 'auto correct' özelliğinizin açık olması gerekiyor.

DAKİK HESAPLAMALAR

Eğer sürekli konuşmalarınızı takip etmiyorsanız, küçük tik işaretlerinin maviye dönüştüğü anı kaçırabilirsiniz. Artık gönderdiğiniz mesajı basılı tutarak çıkan "Bilgi" opsiyonunu tıklayarak bir tikin ne zaman maviye dönüştüğünü görebilirsiniz. Aynı işlemi attığınız mesajı kaydırarak da yapabilirsiniz. Bu işlem sayesinde attığınız mesajın karşı tarafa iletilip iletilmediğini ve okunup okunmadığını takip edebiliyorsunuz.

GRUP SOHBETLERİNİ SESSİZE ALIN

Çenesi düşük arkadaş gruplarınızdan veya kişilerden sıkıldığınızda, "Grup bilgisi"ni açarak, grup konuşmanızı sekiz saat, bir hafta veya bir yıl boyunca sessizleştirebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken konuşma ekranı açıkken grup veya kişi isminin yazılı olduğu tepedeki kısma dokunmanız ve açılan ekranda "sessize al" seçeneğine tıklamanız.

PARANIZ CEBİNİZDE KALSIN

"Ayarlar"lardan "Veri Kullanımı"na tıklayarak, "Medyanın otomatik olarak indirilmesi" ayarlarını değiştirebilirsiniz. "Mobil veri kullanırken" düğmesine tıklayarak, verilerin wifi'sız ortamlarda indirilmesi opsiyonunu kapatabilir, ve telefon faturanızı azaltabilirsiniz.

OTOMATİK YÜKLEMELERİ DURDURUN

Telefonuzun fotoğraf galerisinde utanç verici resimler olmasını istemiyorsanız WhatsApp'ın otomatik yükleme özelliğini kapatabilirsiniz. Bunun için sohbet ayarlarında "Gelen medyayı kaydet" i kapatarak fotoğrafların ve diğer medyanın otomatik indirme işlemlerini durdurabilirsiniz.

REFERANS İÇİN ÖNEMLİ MESAJLARI İŞARETLEYİN

Önemli bir mesajı bulmak için yüzlerce iletiyi geriye doğru kaydırmak çok uzun sürebilir. Ama eğer o mesaja yıldızla işaretlerseniz (Yani favorilerinize kaydederseniz) hem sizin işiniz kolaylaşır, hem de mesajlaştığınız kişinin bundan haberi olmaz.