Huawei Android hakkında kararını verdi! Huawei cihazları Android güncellemesi alacak mı?

Çin ve ABD arasında yaşanan gerilimin ardından zor günler geçiren teknoloji devi Huawei'nin ne yapacağı merak konusuydu. Gerilim nedeniyle zor günler geçiren Huawei'nin Google ile olan iş ilişkileri de bozulmuştu. Bu nedenle Huawei'nin kendi işletim sistemi HongMeng OS'u telefonlarında kullanmaya başlayacağı düşünülüyordu. Ancak Huawei'nin yönetim kurulu üyesi olan Catherine Chen, yaptığı açıklamada Huawei telefonlarda Android ile yola devam edileceğini söyledi.

Giriş Tarihi 22 Temmuz 2019, 20:31 Güncelleme 22 Temmuz 2019, 20:32
Huawei Android hakkında kararını verdi! Huawei cihazları Android güncellemesi alacak mı?

İÇİNDEKİLER

Huawei cihazları Android güncellemesi alacak mı? ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşları nedeniyle Huawei zor günler geçiyordu. Bu konuda Huawei'nin ne yapacağı merak konusuydu. Huawei telefon kullanıcıları cihazlarının Android güncellemesi alıp almayacağını merak ediyordu. Huawei'den bir süredir beklenen açıklama geldi.

HUAWEİ ANDROİD İLE YOLA DEVAM EDECEK Mİ?

Huawei'nin Google ile olan iş ilişkileri de bozulmuştu. Bu nedenle Huawei'nin kendi işletim sistemi HongMeng OS'u telefonlarında kullanmaya başlayacağı düşünülüyordu. Ancak Huawei'nin yönetim kurulu üyesi olan Catherine Chen, yaptığı açıklamada Huawei telefonlarda Android ile yola devam edileceğini söyledi.

HONGMENG OS NE OLACAK?

HongMeng OS'un daha çok 'Nesnelerin İnterneti' için geliştirildiğine vurgu yapan Chen, gelecekte milyarlarca cihazın akıllanacağını ve böylesine büyük bir potansiyeli değerlendirmek adına şimdiden HongMeng OS adında bir işletim sistemi geliştirerek bu yönde yatırım yaptıklarını açıkladı.

KESİNLİK KAZANMIŞ OLDU

HongMeng OS tartışması bu açıklama ile son bulurken, diğer yandan Huawei telefonların yeni Android güncellemelerini almaya devam edeceği de kesinlik kazanmış oldu.