Instagram, Whatsapp çöktü mü,fotoğraflar neden açılmıyor? Instagram, Whatsapp, Facebook neden çöktü?

Instagram, Whatsapp, Facebook neden çöktü? Instagram, Whatsapp çöktü mü,fotoğraflar neden açılmıyor? Dünya çapında erişim aksaklıklarını tespit eden "downdetector.com" internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Facebook, Instagram ve WhatsApp'a dünya genelinde erişim sıkıntısı yaşanıyor. Sosyal medya devleri Instagram ve WhatsApp'ta dönem dönem meydana gelen sorun bugün bir kez daha tekrar etti. Instagram'da uygulamaya giren kullanıcılar yüklenilen fotoğrafları görüntüleyemiyor WhatsApp'ta ise mesajlar iletilemiyor. Peki, Instagram'daki fotoğraflar neden açılmıyor? İnternet sitelerinin erişim durumunu harita üzerinden canlı olarak paylaşan DownDetector'e göre Instagram dahil sosyal medya kanallarının erişim sorunu yaşadığı ülkeler ağırlıklı olarak Avrupa bölgesi görünüyor.

Giriş Tarihi 17 Temmuz 2019, 17:29 Güncelleme 17 Temmuz 2019, 17:29
Instagram, Whatsapp çöktü mü,fotoğraflar neden açılmıyor? Instagram, Whatsapp, Facebook neden çöktü?

İÇİNDEKİLER

Facebook, Instagram ve WhatsApp erişim sorunu bugün yine tekrarladı. 15.30'dan itibaren bazı kullanıcılar bu üç uygulamaya erişimde zorlandı. Instagram'da yüklenen fotoğraflar görüntülenemezken WhatsApp'ta mesajlar iletilemiyor. Konuyla ilgili kısa süre içerisinde sosyal medya devlerinden açıklama yapılması beklenirken sorunun kaynağı henüz bilinmiyor. 3 sosyal medya platformu 3 Temmuz'da da benzer bir sorun yaşamış ve bir süre boyunca milyonlarca kullanıcıya hizmet verememişti. ABD'li internet devi Facebook, fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'ı 2012'de, mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı 2014'te bünyesine katmıştı. Instagram, Whatsapp, Facebook neden çöktü? Instagram, Whatsapp çöktü mü,fotoğraflar neden açılmıyor?

WHATSAPP, FACEBOOK, INSTAGRAM ÇÖKTÜ MÜ?

Dünya çapında erişim aksaklıklarını tespit eden "downdetector.com" internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Facebook, Instagram ve WhatsApp'a dünya genelinde erişim sıkıntısı yaşanıyor.

Söz konusu siteye göre, batı ve orta Avrupa ağırlıklı olmak üzere üç platformda dünya genelinde erişim sorunları yaşıyor. Söz konusu sıkıntıdan etkilenen ülkeler arasında Türkiye de var.

Söz konusu sorun TSİ 15.00 sularında başladı. Aksaklığa neyin sebep olduğu ve sorunun ne kadar süreceği bilinmiyor. Zira Facebook'tan henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor.

3 sosyal medya platformu 3 Temmuz'da da benzer bir sorun yaşamış ve bir süre boyunca milyonlarca kullanıcıya hizmet verememişti. ABD'li internet devi Facebook, fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'ı 2012'de, mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı 2014'te bünyesine katmıştı.


WHATSAPP NEDİR?

Akıllı telefonların yaygınlaşması ile mesajlaşma uygulamaları da artmaya başladı. Bunlardan WhatsApp öyle tuttu ki şu anda geçtiğimiz yıllarda bir çok ülkede en çok indirilen iPhone ve Android uygulaması oldu. WhatsApp eski Yahoo! çalışanı olan Biran Acton ve Jan Koum tarafından ABD'de, Kaliforniya eyaletindeki Santa Clara kentinde kurulmuş. 2014'ün başlarına geldiğimizde WhatsApp 19 milyar dolar karşılığında Facebook'a satıldı.

WhatsApp, şüphesiz dünyanın en popüler mesajlaşma platformlarından biri. İnternet üzerinden karşılıklı mesajlaşma ve dosya gönderebilme programı olan WhatsApp, GSM operatörlerine ödediğimiz kısa mesaj ücretlerini azaltmanın en güzel yollarından biri.

WHATSAPP NASIL KULLANILIR?

Telefonunuza uygulamayı App Store'den yükleyin. (Android telefon kullanıyorsanız Google Play'e girin) App Store'u açın ve sağ altta yer alan büyüteç işaretine tıklayın. Üstte gelen kutuya WhatsApp yazın ve gelen uygulama penceresinde FREE yazan yeri tıklayıp telefonunuza indirin.

Uygulamayı bulun ve açın. Kayıt olurken sizdene GSM telefonu numaranız soracak, girin ve sonra numaranıza SMS ile gelen kodu girerek hattınızı doğrulayın. Cep telefonu rehberinizde bulunan kişileri WhatsApp tarayarak, uygulamayı kullanan arkadaşlarınızı listeleyecek. Listelenen arkadaşlarınızla anlık olarak artık sohbet edebilirsiniz.

Birden çok arkadaşınızla birlikte grup sohbeti yapabilir yada fotoğraf, video, müzik vb. gönderebilirsiniz.

INSTAGRAM NEDİR?

Instagram, basitçe bir fotoğraf paylaşma uygulamasıdır. Sosyal medya yönüyle, insanların kayıt olabildiği, arkadaş ekleyip çıkarabildiği, mesajlaşabildiği dev bir ağdır. İlk çıkış amacı sadece fotoğraf paylaşmak olan Instagram, şu anda 500 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısıyla tamamen bir fenomene dönüşmüştür. Bırakın sadece fotoğraf paylaşmayı, Instagram üzerinden mesaj gönderip alabilirsiniz. Bazı söylentilere göre, Instagram'daki mesajlaşmanın WhatsApp'a yaklaştığı söylenmekte. Çoğu insan, Instagram'ı Facebook'un icat ettiğini düşünse de durum öyle değil. Instagram 2010 yılında, Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından geliştirildi. 2012 yılında Mark Zuckerberg'in yoğun uğraşları sonucu Facebook tarafından satın alındı. Instagram'ın kelime anlamı nedir?, gibi sorular geliyor. Instagram'ın anlamı, İngilizcedeki "Instant" ve " Telegram" kelimelerinin birleşimiyle oluşur. Eskiden kameralar, Instant yani anlık çekim olarak pazarlanırdı ve insanlar fotoğrafları birbirlerine Telegram yani türkçedeki telgraf olarak gönderirlerdi. Bundan esinlenilmiştir.