Huawei ve ABD geriliminde son durum ne? Huawei yeni işletim sistemi nasıl olacak?

ABD tarafından bir süre önce boykot edilmeye başlanan Huawei kendi işletim sistemi için harekete geçmişti. Google ile yaşadığı problemlere rağmen iki şirket arasındaki ilişkiler sürüyor. Huawei telefon sahipleri ise Huawei ve ABD gerilimindeki son durumu merakla takip ediyor. Peki, Huawei'nin yeni işletim sistemi nasıl olacak? İşte son gelişmeler...

Giriş Tarihi 15 Temmuz 2019, 23:01 Güncelleme 15 Temmuz 2019, 23:04
Huawei ve ABD geriliminde son durum ne? Huawei yeni işletim sistemi nasıl olacak?

İÇİNDEKİLER

Huawei ve ABD arasındaki gerilimde son durumun ne olduğu Huawei telefon sahipleri tarafından merak ediliyor. Kullanıcılar aynı zamanda Huawei'ye Android güncellemesi gelip gelmeyeceği konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Peki, Huawei ve ABD geriliminde son durum ne? Huawei yeni işletim sistemi nasıl olacak?

HUAWEİ VE ABD GERİLİMİNDE SON DURUM NE?

Son gelişmelere göre Huawei ve ABD arasındaki gerginlik sona ermeye başladı. Google ve Huawei arasındaki bağlar kopmadı. Android Q güncellemesini alacak Huawei marka telefonlar netleşiyor.

İşte o telefonların listesi...

Huawei Mate 20 Pro, Huawei P30 Pro, Huawei P30, Huawei P30 lite, Huawei Mate 20, Porsche Design Mate 20 RS, Porsche Design Mate 10, Huawei Mate 20 X, Huawei Mate 20 X (5G), Huawei P20 Pro, Huawei P20, Huawei Mate 10 Pro, Huawei Mate 10, Huawei P Smart 2019, Huawei P Smart+ 2019, Huawei P Smart Z

HUAWEİ YENİ İŞLETİM SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Çin'de 9-11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenmesi beklenen Huawei Geliştirici Konferansı'nda ilk kez dünyaya duyurulması beklenen HongMeng OS, kendi uygulama mağazasına da sahip olacak. Huawei'nin yeni işletim sisteminin 2020 yılında kullanıcılara sunulması beklenirken, şirketin önündeki büyük zorluk kendi ekosistemini oluşturmak olacak.

ANDROİD EKOSİSTEMİ KAYBA UĞRAYACAK

Dünya genelinde Android kullanıcılarının HongMeng OS'a geçişi sanıldığı kadar kolay olmayacak olsa da, Çin sınırları içinde Android ekosisteminin büyük bir kayba uğrayacağı öngörülüyor.

HUAWEİ EMUİ 10 NE ZAMAN GELİYOR?

Huawei Geliştirici Konferansı, Huawei tarafından 9-11 Ağustos tarihlerinde arasında düzenlenecek. Bu tarihler aralığında EMUI 10'un ne zaman geleceği de belli olacak.