WhatsApp'ta yeni dönem başlıyor! Artık daha rahat düzenleme yapılabilecek

Dünya genelinde en çok tercih edilen popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a yeni bir özellikle daha gündeme geldi "Hızlı Düzenleme Kısayolu" adı verilen bu özellik sayesinde artık WhatsApp kullanıcıları fotoğraflarda daha rahat düzenleme yapacak. Peki, WhatsApp'ın yeni özelliğiyle neler değişecek?

Giriş Tarihi 12 Temmuz 2019, 19:58 Güncelleme 12 Temmuz 2019, 23:35
WhatsApp’ta yeni dönem başlıyor! Artık daha rahat düzenleme yapılabilecek

İÇİNDEKİLER

Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde yer alan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp kullanıcıların uygulamayı daha kullanabilmesi için yaptığı değişiklerle gündeme gelmeye devam ediyor. WhatsApp yine yeni özelliğiyle gündeme geldi. Peki, gelen yeni özellikle WhatsApp'ta neler değişecek? İşte merak edilenler...

KULLANICI ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞECEK

"Hızlı Düzenleme Kısayolu" özelliği popüler mesajlaşma uygulamasına geliyor. WhatsApp'ta bu özellikle birlikte kullanıcıların alışkanlıkları değişecek.

KOLAYCA DÜZENLENECEK

Bu özellik gönderilen fotoğrafların kolayca yeniden düzenlenebilmesine olanak sağlıyor.

NASIL OLACAK?

"Hızlı Düzenleme Kısayolu" adı verilen yeni özellik sayesinde kullanıcılar gönderdikleri hem fotoğrafın orijinal halini hem de düzenlenmiş olan diğer şeklini istedikleri kişi ile paylaşabiliyor.

WHATSAPP HAKKINDA

WhatsApp Messenger, akıllı telefonlar için geliştirilen, platformlararası çalışma özelliğine sahip bir mesajlaşma ve arama uygulamasıdır. Android, BlackBerry, iPhone, Windows Phone ve Nokia telefonlarıyla uyumlu olan uygulama; 2G, 3G, 4G ya da Wi-Fi İnternet bağlantısı aracılığıyla kullanıcıların birbirlerine fotoğraf, video, ücretsiz arama, sesli ve yazılı mesaj ve belge göndermesini sağlar. Aynı adı taşıyan şirket, eski Yahoo! çalışanları olan Biran Acton ve Jan Koum tarafından ABD'de, Kaliforniya eyaletindeki Santa Clara kentinde kurulmuştur.

Kısa zamanda büyük bir popülariteye kavuşan WhatsApp Messenger üzerinden gerçekleşen iletişim trafiği, Ağustos 2012'den Ocak 2013'e kadar %75 oranında artarak 2012 yılında toplamda %500'e ulaşmıştır. Dünyada kayıtlı kullanıcı sayısı en yüksek olan siber hizmetler arasındadır.

Facebook tarafından 4 milyar USD nakit para, 12 milyar USD hisse senedi ve 3 milyar USD sınırlandırılmış hisse senedi olmak üzere toplamda 19 milyar USD karşılığında satın alınmıştır. Bu satın alma işleminin bazı kişisel hakları ve bilgi mahremiyetini savunan gruplar tarafından durdurulması istenmiştir. Mark Zuckerberg yaptığı açıklama ile WhatsApp'ın 1 milyar kullanıcıya ulaştığını açıklamıştır.