Instagram'a yeni özellik! Şikayet etmek yeterli olacak! Gölge Yasaklama ile o kullanıcılar engellenecek

Instagram'a yeni özellik geliyor. Gün geçtikçe kullanıcı sayısı daha da artan sosyal medya platormu Instagram ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Gelen bilgilere göre, Instagram'da rahatsız edici yorum ve içeriklerinin önünü almak için önemli bir aşamaya geçiliyor. İşte Instagram'ın yeni özelliği ile ilgili detaylar...

Giriş Tarihi 11 Temmuz 2019, 11:37 Güncelleme 12 Temmuz 2019, 09:36
Instagram’a yeni özellik! Şikayet etmek yeterli olacak! Gölge Yasaklama ile o kullanıcılar engellenecek

İÇİNDEKİLER

Instagram'a gelecek yeni özellik ile kullanıcılar derin bir nefes alacak. Fotoğraf ve video paylaşma uygulaması olan Instagram'ın popülaritesi gün geçtikçe daha da artıyor. Instagram'ın yeni 'Gölge Yasaklama' özelliği ile rahatsız edici içerik ve paylaşımlar engellenecek.

Rahatsız edici yorum ve içeriklerinin önünü almak için önemli bir adım atılan bu özellik henüz test aşamasında. Gölge Yasaklama (Shadow Ban) olarak da anılan bu özellik aktif hale geldiğinde rahatsız edici içerik paylaşanların diğer kullanıcılarla teması tamamen kesilecek.

Bu yeni sistemde fotoğrafların altına aykırı yorumlarda bulunan, gereğinden fazla hashtag kullanarak görüntü kirliliği yaratan kullanıcılara önce uyarı gönderilecek. 'Bu yorumu göndermek istediğinize emin misiniz' sorusunu kullanıcısına soracak olan Instagram, böylece direkt kullanıcıyı engellemek yerine uyarıda bulunmayı tercih edecek.

Kullanıcılar Gölge Yasaklama sistemi altında engellendiğinde ise artık Instagram aramalarında görünmeyecek, yaptıkları yorumları kimse okuyamayacak. Tüm bunların olması için bu tür aykırı içerikleri paylaşan kullanıcının şikayet edilmesi yeterli olacak.

Instagram, geliştirilen bu güvenlik sistemi ile daha uygun içeriklerin paylaşıldığı, sanal saldırılardan arınmış bir platforma dönüşmeyi hedefliyor.