Huawei'nin CEO'su yeni işletim sisteminin hızını açıkladı! HongMeng OS nasıl olacak?

Google ile bir süredir sorunlar yaşayan Huawei, kendi işletim sistemi HongMeng OS (Ark OS) üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Şirket tarafından Ağustos ayının başında tanıtılması beklenen bu özel işletim sistemi, Huawei'nin cihazlarında Android'in yerini alacak. Huawei CEO’su Ren Zhengfei verdiği röportajda HongMeng OS hakkında detayları Huawei kullanıcılarıyla paylaştı. Peki, HongMeng OS nasıl olacak? İşte HongMeng OS hakkında merak edilenler...

Giriş Tarihi 11 Temmuz 2019, 20:21 Güncelleme 11 Temmuz 2019, 20:56
Huawei’nin CEO’su yeni işletim sisteminin hızını açıkladı! HongMeng OS nasıl olacak?

İÇİNDEKİLER

Çinli teknoloji devi Huawei bir süredir kendi işletim sistemi HongMeng OS (Ark OS) üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Huawei telefon sahipleri merakla yeni işletim sistemi hakkında bilgi edinmek istiyor. Huawei CEO'su Ren Zhengfei yeni işletim sistemine dair bazı detayları paylaştı. Peki, HongMeng OS nasıl olacak? İşte merak edilenler...

HONGMENG NE KADAR HIZLI OLACAK?

Huawei CEO'su Ren Zhengfei verdiği bir röportajda HongMeng OS işletim sisteminin hızıyla ilgili detayları anlattı. Ren Zhengfei açıklamasında HongMeng OS işletim sisteminin MacOS'tan daha hızlı bir yapıda olduğunu belirtirken, Android'den yüzde 60 daha hızlı olduğunu vurguladı.

HONGMENG OS NASIL OLACAK?

Çin'de 9-11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenmesi beklenen Huawei Geliştirici Konferansı'nda ilk kez dünyaya duyurulması beklenen HongMeng OS, kendi uygulama mağazasına da sahip olacak. Huawei'nin yeni işletim sisteminin 2020 yılında kullanıcılara sunulması beklenirken, şirketin önündeki büyük zorluk kendi ekosistemini oluşturmak olacak.

ANDROİD EKOSİSTEMİ KAYBA UĞRAYACAK

Dünya genelinde Android kullanıcılarının HongMeng OS'a geçişi sanıldığı kadar kolay olmayacak olsa da, Çin sınırları içinde Android ekosisteminin büyük bir kayba uğrayacağı öngörülüyor.

150 MİLYON TELEFON SATILMASI BEKLENİYOR

Google'ın halihazırda Çin sınırları içinde yasaklı olması da HongMeng OS'un önünü açan ve yayılmasını kolaylaştıran bir etken olacak. Huawei'nin 2019 yılı sonu itibarıyla yaklaşık 150 milyon telefon satması beklenirken, gelecek yıl telefonlarını kendi işletim sistemine geçirecek olması önemli bir dönemeç olacak. HongMeng OS'u Huawei dışında Çin telefon pazarında hayli etkin olan Vivo ve Oppo gibi markaların da tercih etmesi söz konusu.