iPhone'larda bir dönem daha bitiyor! Android'e benzeyecek

ABD'li teknoloji firması Apple'ın WWDC 2019 etkinliği kapsamında ilk kez dünyaya duyurduğu iOS 13 işletim sistemi için geri sayım devam ediyor. Milyonlarca Apple kullanıcısı şimdiden iOS 13'ü bekliyor. iOS 13 güncellemesiyle gelecek özellikler şimdiden merak konusu oldu. Peki, Apple iOS 13 ile birlikte iPhone'lara ne getirecek?

Giriş Tarihi 17 Haziran 2019, 21:36 Güncelleme 17 Haziran 2019, 21:50
iPhone’larda bir dönem daha bitiyor! Android’e benzeyecek

İÇİNDEKİLER

Apple'ın iPhone ve iPad'lerde kullandığı Lightning konektöründen vazgeçmeye hazırlandığı konuşuluyor. Bu yıl Eylül ayında ilk kez karşımıza çıkması beklenen yeni model iPhone'larda artık Lightning girişi değil, USB-C girişi olacak. iPhone'lar bu özellikle Android cihazlarla da uyumlu bir hale gelecek.

iOS 13'TEKİ YENİ ÖZELLİKLER NELER?

ABD merkezli teknoloji devi Apple WWDC 2019 kapsamında iOS 13'ü tanıttı. iOS 13 ile uzun zamandır beklenen karanlık mod nihayet kullanıma sunuldu. İşte Apple cihazlarına gelecek yeni özellikler...

KARANLIK MOD GELİYOR

Karanlık mod iOS 13 ile iPhone, iPad ve iPod Touch'a geldi. Söz konusu özellik bu cihazlardaki tüm uygulamaları destekleyecek.

SOKAK GÖRÜNÜMÜ YENİLENDİ

iOS 13 kapsamında öne çıkan bir başka özellik ise Apple'ın haritalar uygulaması oldu. Apple Haritalar sokak görünümü ile yenilendi.

FACE ID HIZLANIYOR

San Jose'de yapılan lansmanda yapılan açıklamaya göre, iOS 13 ile birlikte Face ID yüzde 30 daha hızlı hale getirildi.

PORTRE FOTOĞRAFLARI KAPSAMLI BİR ŞEKİLDE DÜZENLENECEK

Yapılan iyileştirmeler sayesinde Apple artık iPhone kullanıcılarına portre fotoğraflarını daha kapsamlı bir şekilde düzenlemeye imkan tanıyor.