iOS 13 güncellemesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı! Merakla beklenen o özellik geliyor

Amerikalı teknoloji devi şu sıralar Çin'le yaşanan Huawei kriziyle gündemde. Birçok Apple kullanıcısının beklediği İOS 13 yakın zamanda firma tarafından tanıtılmıştı. Apple kullanıcıları "İOS 13'te hangi özelliklerin var olduğunu merak ediyor. Peki, İOS 13'te neler değişecek? İşte iOS 13 güncellemesine dair merak edilen son detaylar...

Giriş Tarihi 09 Haziran 2019, 22:45 Güncelleme 09 Haziran 2019, 22:51
iOS 13 güncellemesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı! Merakla beklenen o özellik geliyor

İÇİNDEKİLER

Apple kullanıcıları bir süredir gündemde olan iOS 13 ile gelecek özellikleri merak etmeye başladı. Apple, geliştiriciler konferansı WWDC 2019 etkinliğinde yeni mobil işletim sistemi iOS 13'ün ön gösterimini gerçekleştirdi. Böylece merak edilen soruların önemli bir kısmı yanıt bulmuş oldu. İşte iOS 13'e dair detaylar...

İOS 13 İLE HANGİ YENİ ÖZELLİKLER GELİYOR?

ABD merkezli teknoloji devi Apple WWDC 2019 kapsamında iOS 13'ü tanıttı. iOS 13 ile uzun zamandır beklenen karanlık mod nihayet kullanıma sunuldu.

KARANLIK MOD GELİYOR

Karanlık mod iOS 13 ile iPhone, iPad ve iPod Touch'a geldi. Söz konusu özellik bu cihazlardaki tüm uygulamaları destekleyecek.

SOKAK GÖRÜNÜMÜ YENİLENDİ

iOS 13 kapsamında öne çıkan bir başka özellik ise Apple'ın haritalar uygulaması oldu. Apple Haritalar sokak görünümü ile yenilendi.

FACE ID HIZLANIYOR

San Jose'de yapılan lansmanda yapılan açıklamaya göre, iOS 13 ile birlikte Face ID yüzde 30 daha hızlı hale getirildi.

Yapılan iyileştirmeler sayesinde Apple artık iPhone kullanıcılarına portre fotoğraflarını daha kapsamlı bir şekilde düzenlemeye imkan tanıyor.

KABLOSUZ KULAKLIK

iOS 13 ile gelen bir başka yenilik ise şirketin kablosuz kulaklığına geldi. Apple kullanıcıları AirPods kullanırken akıllı asistan Siri gelen mesajları okuyabiliyor ve kulaklık üzerinden yanıtlamaya izin veriyor.

APPLE O İPHONE'LARIN FİŞİNİ ÇEKİYOR

Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan haberlere göre, Apple 2016'dan önce çıkan modellere iOS 13'ü desteklemeyecek.

İŞTE GÜNCELLEME ALACAK TELEFONLAR...

iPhone XS

iPhone XS Max

iPhone XR

iPhone X

iPhone 8 Plus

iPhone 8

iPhone 7 Plus

iPhone 7

iPhone 6S Plus

iPhone 6S

iPhone 6 Plus

İOS 13 GÜNCELLEMESİ ALAMAYACAK TELEFONLAR...

iPhone 6

iPhone 5S

iPhone SE