Huawei'nin yeni işletim sistemi Ark OS nasıl olacak?

ABD ve Çinli teknoloji şirketi Huawei arasında yaşanan gerginlikten sonra Huawei yeni bir sistem için harekete geçti. Çinli şirket kendi işletim sistemi için çalışmalara başladı. Huawei'nin yeni işletim sistemine dair görüntülerin ortaya çıktığı konuşuluyor.

Giriş Tarihi 10 Haziran 2019, 01:56 Güncelleme 10 Haziran 2019, 20:56
Huawei’nin yeni işletim sistemi Ark OS nasıl olacak?

İÇİNDEKİLER

Huawei ABD ile yaşanan gerginliğin ardından yeni işletim sistemi için çalışmalara başladı. Çinli şirketin yeni işletim sisteminin ismi belli oldu. Çin ticari marka ofisi ve ve Avrupa fikri mülkiyet bürosunda Ark OS ticari marka olarak tescillendi.

KENDİ SİSTEMİNİ GELİŞTİRİYOR

Google ve Huawei arasında yaşanan tüm gelişmelerden sonra Çinli şirket kendi işletim sistemini geliştirme kararı almıştı. Android lisansı askıya alınan şirketin yeni işletim sistemi Ark OS olarak adlandırılacak.

Çinli şirket her türlü olumsuz ihtimale karşı bir bir plan hazırladı ve kendi işletim sistemine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Huawei Cihazları Başkanı ve Tüketici İş Grubu CEO'su olan Richard Yu yaptığı açıklamada yeni işletim sisteminin bilgisayar, akıllı telefon, araba, aksesuarlarla uyumlu olacağını da belirtmişti.

DAHA ÖNCE İSMİ HOMGMENG OS OLARAK GEÇİYORDU

Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi'ne Huawei tarafından yapılan başvuru sonucunda Çinli akıllı telefon sektörü devi şirket, bir marka ismi için kendi üzerine tescil başvurusu yaptı. ABD'nin yaptırımlarıyla boğuşan şirketin yaptığı tescil başvurularında; "Huawei Ark OS", "Huawei Ark", "Ark" ve "Ark OS" isimlerinin yer aldığı listeleniyor.