WhatsApp'tan yeni karar: Bazı telefonlara destek kesilecek!

Dünyanın en çok kullanılan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir adım atacağı konuşuluyor. Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın desteği keseceği telefonlar açıklandı. Şimdi teknoloji meraklıları WhatsApp'ın erişimini keseceği telefonları araştırıyor.

Giriş Tarihi 20 Mayıs 2019, 21:59 Güncelleme 21 Mayıs 2019, 00:31
WhatsApp’tan yeni karar: Bazı telefonlara destek kesilecek!

İÇİNDEKİLER

Facebook'un bünyesindeki popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir adım atmaya hazırlanıyor.

WhatsApp, platformun desteği keseceği iOS ve Android telefonları açıklamış durumda. WhatsApp, Android 2.3.5 ve iOS 7'den daha eski işletim sistemlerinde Şubat 2020'den itibaren çalışmayacak.

HANGİ CİHAZLAR WHATSAPP'I KULLANAMAYACAK?

iPhone (ilk jenerasyon)

iPhone 3G

iPhone 3G S

iPhone 4

iPhone 4S

Tüm Windows Phone işletim sistemine sahip cihazlara verilen destek de 2019 yılının sonunda kesilecek.

WhatsApp 2016 yılında da eski Nokia ve BlackBerry telefonlara desteğini sona erdirmişti.

WHATSAPP PARMAK İZİYLE KİLİTLENECEK

WhatsApp, parmak izi ile kilit özelliğini beta uygulamasına eklese de şu anda bu özellik, uygulama içinde devre dışı olduğundan kullanılamıyor. Bütün kullanıcılar için yayınlandığında Ayarlar> Hesap> Gizlilik> Kilidi Açmak için Parmak İzini Kullan seçeneğinden aktif edilebilecek bu özellik sayesinde kullanıcılar, WhatsApp uygulamasına parmak izi koruması ekleyebilecek.

WHATSAPP HANGİ HESAPLARI KAPATIYOR?

Üçüncü parti uygulamaların yol açtığı güvenlik sorunlarına karşı yeni bir önlem alan WhatsApp, bu tarz uygulamalar kullanan kullanıcılarının hesaplarını geçici olarak kapatacak.Peki çüncü parti uygulaması ne demek? WhatsApp, hangi üçüncü parti uygulamalarından bahsediyor? Hem gizliliği hem güvenliği tehdit eden üçünücü parti uygulamalar akıllı telefonların mağazalarında rahatlıkla bulunabiliyor. Örneğin WhatsApp Emoji, WhatsApp Gold, üçüncü parti uygulamalardandır.