Facebook Hikayeler’e yeni özellik geliyor

Instagram ve WhatsApp şirketlerini bünyesinde barındıran sosyal medya devi Facebook hikayeler modülüne yeni bir özellik ekliyor.

Giriş Tarihi 12 Mayıs 2019, 21:46 Güncelleme 12 Mayıs 2019, 22:03
Facebook Hikayeler’e yeni özellik geliyor

İÇİNDEKİLER

Snapchat uygulamasıyla başlayan Story, yani Hikayeler bölümü neredeyse tüm uygulamalarda mevcut diyebiliriz. Pek çok kullanıcı bu durumu pek hoş karşılamasa da, bu alanlarda etkileşimin yüksek olması, ünlü sosyal medya platformlarını bu alanları beslemeye mecbur kılıyor. Facebook da bunlardan biri ve şimdi Hikayeler modülüne yeni bir özellik ekliyor.

Mevcut durumda Facebook'ta Hikayeler'de doğum gününe özel bir uygulama yer alıyor. Bilindiği gibi bugüne kadar Facebook üzerinde kutlanan doğum günleri, arkadaşınızın duvarına yazmaktan öteye geçemiyordu.

Yeni özellik, kullanıcıların doğum günü temalı özel öyküler yaratmalarına ve bunları e-kart olarak doğum gününü kutlayan arkadaşına göndermesine imkan tanıyor.

Birthday Stories ismi verilen kartlar, yine 24 saat boyunca yayında kalacak ve kartı alan kişi bu kartı kimlerin görebileceğini seçebilecek. Böylece doğum günü olan kullanıcılar, arkadaşlarından o güne özel, hikaye formatında kutlama mesajları almaya başlayabilecek.

Doğum günü Hikayeleri, günlük hikayeler gibi, fotoğraf, video veya metinlerden oluşabilecek.

Facebook bu hamlesiyle, Stories özelliğinin kullanımını önemli ölçüde artırmayı planlıyor. Ayrıca yeni özellik, kullanıcıların yavaş yavaş terk etmeye başladığı Facebook'a yeniden dönmesi için de bir bahane oluşturabilir.