Instagram'a hangi yeni özellikler gelecek? Instagram'ın yeni özellikleri nedir?

Son dönemin en popüler sosyal medya platformu olan Instagram, milyonlarca kullanıcısı için yeni özellikler sunmaya hazırlanıyor. Şirketten yapılan açıklama sonrası Instagram kullanıcıları, büyük bir merakla yapılacak değişimi bekliyor. Peki Instagram'a hangi yeni özellikler gelecek? Instagram'ın yeni özellikleri nasıl olacak? Ayrıntılar haberimizde...

Giriş Tarihi 03 Mayıs 2019, 10:55 Güncelleme 03 Mayıs 2019, 10:55
Instagram’a hangi yeni özellikler gelecek? Instagram’ın yeni özellikleri nedir?

İÇİNDEKİLER

Son zamanların en çok kullanılan fotoğraf paylaşım uygulaması Instagrama yeni özellikler gelmeye devam ediyor. Milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya devi Instagram, Kanada'da yeni bir teste başladı. Şirketten yapılan açıklamada, kullanıcıların paylaşımlarına gelen 'like', yani beğeni sayısının gizlenmesi üzerinde çalışmalar yürütülüyor. Peki Instagram'ın yeni özellikleri nedir? Instagram'a hangi yeni özellikler gelecek? İşte tüm detaylar

INSTAGRAM'IN YENİ ÖZELLİKLERİ NELER?

Instagram'a getirilecek yenilikler için yürütülen çalışmalar kapsamında;, kullanıcıların 'like' penceresini açarak kimlerin paylaşımı beğendiğinin görülebileceği, fakat bu sayının şuan olduğu gibi ana sayfada görülememesi üzerine testler gerçekleşiyor.

Kaynaklar, uygulamanın ana sayfasında öne çıkan paylaşımların beğeni sayısı ile doğru orantılı olduğunu, söz konusu değişim ile birlikte ise 'kendini ifade etmenin' popülerliğin önüne geçmesinin hedeflendiğini kaydediyor. Yapılan açıklamaya göre, kullanıcıların az sayıda beğeni alan fotoğraflarının da silmesinin bu sayede son bulması amaçlanıyor.

INSTAGRAM'IN DİĞER YENİ ÖZELLİKLERİ NASIL OLACAK?

Instagram kullanıcılarına birkaç test özelliği daha sunuluyor. Bunlardan 'dürtme' özelliği ile kullanıcıların 'zararlı' yorumlarda bulunmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

'Dışarı modu' ile de, kullanıcıların yoğun zamanlarında uygulamayı kullanamayıp hesaplarını silmesinin engellenmesi amaçlanıyor. 'İlişki yönet' özelliğinin ise, kişilerin birbirilerini tamamen engellemeden, paylaşımların sınırlı görülebilmesine imkan tanınacağı açıklanıyor.

Söz konusu uygulamaların test aşamasında olduğunu hatırlatan yetkililer, bu özelliklerin ne zaman yayına alınacağı konusunda henüz bir paylaşmıyor.

Instagram Nedir? Nasıl Kullanılır?

Kısa zaman önce Facebook tarafından 1 milyar dolar karşılığı satın alındığı duyurulan Instagram, popüler fotoğraf paylaşım ve filtreleme platformlarının başında geliyor. Ülkemizde son bir yıldır oldukça popüler hale gelen sosyal ağ yeniliklerine ve güncellemelerine devam ediyor.

Son olarak fotoğraflara etiketleme (mention) özelliğini duyuran Instagram bu saye de bir eksikliğini daha gidermiş oldu. Özellikle yeni jenerasyon tarafından sıklıkça kullanılan bu sosyal ağ bu özelliği sayesinden markalarında dikkatini çekmeye başladı. Markalarda özel günlerde Instagram üzerinden kampanyalar düzenlemeye başladılar.

Instagram, özellik olarak mobil aygıtlar için tasarlanıp geliştirilmiş, kullanıcılarına fotoğraflarını sosyal ağlarda paylaşma ve filtreleme olanağı sunan farklı dil seçenekleri ile kullanılabilen bir uygulama. Yayınlandığı günden bugüne çok hızlı bir gelişim gösteren Instagram; 21 Aralık 2010 tarihinde kırdığı 1 milyon indirmeye en hızlı ulaşma rekorunun ardından 2012'nin Mart ayına kadar 25 milyonu aşkın kullanıcıya ulaştı. 2012 Nisan ayında ise sabırsızlıkla bekleyen Android kullanıcılarının yüzünü de güldürerek Android için olan sürümünü de yayınlandı. Yeniliklerine web arayüzüyle devam eden Instagram kısa bir süre önce web sitesini de yayına aldı. Türkçe desteği de sunan uygulama, basit ve hızlı arayüzü ile sıkça tercih ediyor.