Huawei Mate 20X 5G'nin özellikleri ve fiyatı nedir - Xiaomi yeni üstten açılan kameralı telefon hangisi?

Çinli telefon üreticileri Huawei ve Xiaomi yeni telefonlar ile teknoloji severlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Yeni ortaya çıkan raporlara göre Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, üstten açılan kamera tasarımına sahip iki yeni üst seviye akıllı telefon piyasaya sürecek. Ayrıca bir diğer üretici olan Huawei Mate 20X 5G'nin özellikleri de ortaya çıktı. Çinli şirket, 5G destekli ikinci telefonu Mate 20X 5G'yi çok yakında tanıtmaya hazırlanıyor. Peki Huawei Mate 20X 5G'nin özellikleri ve fiyatı nedir? Xiaomi yeni üstten açılan kameralı telefon hangisi olacak? Detaylar haberinizde

Giriş Tarihi 30 Nisan 2019, 16:28 Güncelleme 30 Nisan 2019, 16:47
Huawei Mate 20X 5G’nin özellikleri ve fiyatı nedir - Xiaomi yeni üstten açılan kameralı telefon hangisi?

İÇİNDEKİLER

Xiaomi, üstten açılan kameralı iki üst seviye telefon geliştiriyor Yeni gelen raporlara göre Xiaomi, Qualcomm Snapdragon 855 işlemcisinden güç alan, açılır kameralı iki yeni amiral gemisi telefon modeli üzerinde çalışıyor. Çinli şirket Huawei, geçtiğimiz ay ilk katlanabilir telefonu Mate X'i tanıtarak büyük ses getirmişti. Bu telefon aynı zamanda Huawei'nin ilk 5G destekli telefonu olma özelliğine sahipti. Çinli şirket, 5G destekli ikinci telefonu Mate 20X 5G'yi çok yakında tanıtmaya hazırlanırken telefonun özellikleri ortaya çıktı.

Yeni ortaya çıkan raporlara göre Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, üstten açılan kamera tasarımına sahip iki yeni üst seviye akıllı telefon piyasaya sürecek. Qualcomm'un güçlü işlemcisi Snapdragon 855'ten güç alacak olan bu iki telefon, "davinci" ve "raphael" kod isimlerine sahip.

Şimdiye kadar açılabilen mekanik kamera tasarımına sahip bir telefon piyasaya çıkarmayan Xiaomi, görünüşe göre bu yeni tasarımları deneyen üreticiler arasında olmak istiyor. Bu tip tasarımlar kullanıcılar tarafından pek beğenilmese de kamerasız ve çerçevesiz ekranlar kullanıcı deneyimini daha da üst düzeye çıkarabliir.

Bazi iddialara göre ise Xiaomi'nin bu yeni telefonları, Mi Mix 4 modelinin katlanabilir versiyonu olarak piyasaya sürülecek. Telefonlar hakkında yeni bilgiler geldiğinde sizlerle paylaşacağız.

Huawei Mate 20X 5G'nin özellikleri belli oldu

Çinli şirket Huawei, geçtiğimiz ay ilk katlanabilir telefonu Mate X'i tanıtarak büyük ses getirmişti. Bu telefon aynı zamanda Huawei'nin ilk 5G destekli telefonu olma özelliğine sahipti. Çinli şirket, 5G destekli ikinci telefonu Mate 20X 5G'yi çok yakında tanıtmaya hazırlanırken telefonun özellikleri ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl ekim ayında tanıtılan Mate 20X ile tasarım olarak pek bir farkı bulunmayan Mate 20X 5G, arkasındaki 5G logosuyla dikkat çekiyor. Gelin telefonun özelliklerine hep beraber bir göz atalım.

HUAWEI MATE 20X 5G ÖZELLİKLERİ

Daha çok tabletlerde görmeye alışkın olduğumuz 7,2 inç büyüklüğündeki OLED ekrana sahip olacak Mate 20X'in 5G modeli, Mate 20 Pro modeli gibi üçlü arka kamera kurulumuna sahip olacak. İşlemci olarak ise yine Kirin 980 tercih edilen telefonda, 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı bulunacak.

40W süper hızlı şarj destekli 4.200 mAh batarya kapasitesi ile kullanıcıların karşısına çıkacak Huawei Mate 20X 5G, Mate X katlanabilir akıllı telefonunda gördüğümüzle Balong 5000 5G modem ile donatılacak.

Huawei Mate 20X 5G'nin piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor.

O TELEFONLAR ARTIK TÜRKİYE'DE FİYATLARI ŞAŞIRTTI!

Çinli telefon üreticisi Xiaomi'nin yüksek donanımlara sahip telefonları rakiplerine kıyasla daha ucuza sattığı biliniyor. Peki şirket, yeni telefonlarında da aynı stratejiyi sürdürecek mi? İşte bu yıla damga vurması beklenen Xiaomi Mi 9 serisi telefonların fiyatları... Xiaomi Mi 9'nun sevkiyat sayısı şimdiden 1 milyonu geçmiş durumda.

Ekran/kasa oranını serinin diğer modellerine kıyasla maksimum seviyeye çıkartan Mi 9'un, ayrıca selefi Mi 8′e kıyasla alt çerçevelerinin yüzde 40 oranında inceltilmiş. Xiaomi Mi 9'un arka yüzünde son dönemin popüler rengi olan grandyan diğer bir adıyla geçişli bir renk tercih eden Mi 9, arka panel tasarımıyla da görenlerin dikkatini çekiyor. Cihaz, Qualcomm'un halihazırda üretimde olan en güçlü işlemcisi Snapdragon 855 ile çalışıyor.

Şirketten yapılan son açıklamaya göre Xiaomi Mi 9 ve Xiaomi Mi 9 SE modellerinin sevkiyat sayısı 1.5 milyonu devirmiş durumda.
Her ne kadar satışlar oldukça yüksek görünse de Xiaomi cephesinden baktığımızda henüz istenen alınmış değil; zira 3 hafta içinde 1 milyon satış rakamına ulaşan Xiaomi Mi 8'i henüz yeni model geride bırakabilmiş değil.

Xiaomi Mi 8, altı ay içinde 6 milyon satış rakamına ulaşarak şirket için büyük bir gelir kaynağı olmuştu. Sonrasında satışa sunduğu Redmi Note 7 de bir ay süresince 1 milyonu aşkın satınca bu telefonun adını daha çok duymaya başladık. Akıllı telefon pazarında dünya genelinde genel bir durgunluk olduğu su götürmez bir gerçek ve Xiaomi'nin satışlarının da bu durumdan etkilenmemesi elbette söz konusu değil. Yine de şirket, Xiaomi Mi 8'de gösterdiği başarıyı bu yeni modelde de görmek istiyor.

6/8 GB RAM ve 128 GB dahili hafızaya yer verilen amiral gemisinde, ayrıca 27W hızlı şarj teknolojisine özelliğe sahip olan 3300 mAh boyutundaki bir bataryaya da yer veriliyor. Ayrıca, yapay zeka destekli Game Turbo modu sayesinde oyunlarda işlemcinin performansı otomatik olarak artırılabiliyor. Böylece yüzde 90.7'lik ekran kasa oranını kullanıcılara sunan Xiaomi, Samsung üretimi 6.39 inç büyüklüğündeki Full HD+ AMOLED ekranıyla da dikkat çekiyor. AMOLED ekranıyla birlikte Mi 9 kullanıcılara, 103. 8 NTSC süper geniş renk gamına ve 600 nit parlaklık sunuluyor.

Gorilla Glass 6 ile korunan söz konusu bu AMOLED ekran ayrıca, HDR10 teknolojisini destekliyor. Oyun modu ve gece modu gibi yenilikleri de beraberinde getiren bu ekran, ayrıca parmak izinizide okuyabiliyor. Son zamanların çoklu kamera trendine uyan Xiaomi Mi 9, f/1.75 diyafram değerine sahip olan 48 megapiksel çözünürlüğündeki bir ana kameraya ev sahipliği yapıyor. Söz konusu ana kamera ise toplamda 4 kareyi bir araya getirebiliyor. Böylece fotoğraflarınızda daha fazla ayrıntıya yer verebiliyorsunuz.

Bununla beraber, f/2.2 diyafram açıklığında olan 12 Megapiksel telefoto, f/2.2 değerindeki 16 Megapiksel ultra geniş açılı kamera sensörü bizleri karşılıyor. Ultra geniş açılı kamerasıyla 117 derecelik bir görüş açısını da kullanıcılara sunacak olan Mi 9'un üçlü kamerasının ayrıca PDAF ve CDAF özelliklerine de sahip. Kamera konusunda, bu yıl oldukça iddialı olan Xiaomi'nin yeni amiral gemisinin ayrıca Mate 20 Pro'dan aşina olduğumuz makro çekimlere imkan tanıyor. Açıklanan verilere göre, Xiaomi Mi 9 ile 4cm makro çekim yapabiliyorsunuz.

Bununla beraber, yapay zekanın da gücünü arkasına alan Xiaomi, yeni amiral gemisinde birçok fotoğraf modunu da kullanıcılara sunuyor.
Ön tarafındaysa 20 Megapiksel çözünürlüğündeki bir sensöre sahip olan Mi 9, ayrıca yapay zeka ve HDR desteği sayesinde oldukça başarılı selfieler çekebiliyor. Samsung'un kullanıcılara sunduğu Ultra Güç Tasarrufu modunun bir benzerini kullanıcılara sunan Xiaomi, bu konuda kullanıcıların yüzde 83'lük bir güç tasarrufu vaat ediyor.

Tıpkı, Ultra Güç Tasarrufu modunda olduğu gibi Mi 9'da yer alan Karanlık modunda da ekran kullanımı minimuma indiriliyor. Böylece, daha uzun süreli bir batarya ömrü bizlere sunuluyor. 27 W hızlı şarj özelliğine ev sahipliği yapan yeni nesil amiral gemisi, donanım kısmında belirtiğimiz gibi 3300 mAh bir bataryadan güç alıyor. 6 GB RAM + 128 GB dahili hafıza – 4699 TL– 8 GB RAM + 128 GB dahili hafıza – 4999 TL
Haftalardır merakla beklenen Redmi Note 7 sonunda Türkiye'ye geldi. Yeni akıllı telefon Xiaomi'den ayrılan ve kendi başına bir marka halini alan Redmi'nin ilk modeli olacak. Cihazın özellikleri ve fiyatı oldukça ilgi çekici.

159.2 x 75.2 x 8.1 mm boyutlarına sahip Redmi Note 7, hem ön hem de arka tarafında cam panel ile birlikte geliyor. Her iki panel 0.8 mm kalınlığında Corning Gorilla Glass 5 camdan oluşuyor. Cihazın kırılmasını engellemek amacıyla köşelere özel bir güçlendirme işlemi yapıldığı belirtildi. Bu sayede düşmeye karşı dayanıklılığın rakiplere kıyasla dört kat daha fazla olduğu söyleniyor. Her ne kadar IP sertifikası hakkında bilgi verilmese de yeni model suya ve toza karşı dayanıklı olacak. 6.3 inç boyutundaki ekran 2340x1080 çözünürlüğe sahip ve 19.5:9 en-boy oranı ile geliyor. Firmanın söylemine göre bu ekran 450 nit parlaklığa ve 1500:1 kontrast oranına sahip. Ekranın üst kısmında ise su damlası çentik içerisinde ön kamera bulunuyor.

Redmi Note 7, Snapdragon 660 işlemcisinden gücünü alıyor. Bu işlemciye 6 GB'a kadar RAM eşlik ediyor. Depolama kısmında ise 32 GB ve 64 GB olmak üzere iki seçeneğe sahibiz. İsteğe bağlı olarak microSD kart takarak depolama kapasitesini artırma imkanı mevcut.
Android 9 Pie tabanlı MIUI 10 işletim sistemiyle gelen telefon 4000 mAh batarya, Quick Charge 4.0 gibi pil özelliklerine sahip. Kutu içerisinden çıkan 10W şarj cihazı ile cihazı 2 saat 5 dakika içerisinde şarj edebileceksiniz. Ancak 18W şarj cihazı alırsanız bu süre 1 saat 43 dakikaya kadar düşebiliyor.

Cihazın haftalardır en çok konuşulan özelliği 48 MP çözünürlüğünde kamerasıydı. Bu sızıntının gerçek olduğu belli olmuş oldu.
Redmi Note 7, f/1.8, 48 MP arka kamera ve 5 MP yardımcı kamera ile birlikte geliyor.

48 MP'lik kamera sensörü Samsung'a ait ISOCELL GM1 modeli. Ön kamera ise 13 MP çözünürlüğünde. Cihazda yüz tanımayla kilit açma özelliği mevcut. Ayrıca arka kısımda da parmak izi sensörü bulunuyor. 3.5 mm kulaklık çıkışı ve kızıl ötesi kumanda özellikleri de unutulmamış.4 GB RAM + 64 GB depolama hafızalı Redmi Note 7'yi satın almak isteyen kullanıcıların 1999 TL ödemesi gerekiyor. Aynı cihazın 128 GB hafızalı modelini tercih eden kullanıcılar ise 2349 TL'yi gözden çıkaracak.

Xiaomi Mi 9 modellerinin fiyat listesi ise şu şekilde;

Xiaomi Mi 9 6 GB RAM / 64 GB depolama: 490 dolar

Xiaomi Mi 9 8 GB RAM / 128 GB depolama: 520 dolar

Xiaomi Mi 9 8 GB RAM / 256 GB depolama: 545 dolar

Xiaomi Mi 9 Transparent Edition 8 GB RAM / 256 depolama: 740 dolar

Xiaomi Mi 9 Transparent Edition12 GB RAM / 256 GB depolama: 885 dolar

Xiaomi Mi 9 Explorer Edition 8 GB RAM / 256 GB depolama: 885 dolar

REDMİ NOTE 7 FİYATI NE KADAR?

Xioami'nin Türkiye'de satışa çıkacak yeni modeli Redmi Note 7, 29 Mart'tan itibaren Redmi Note 7 Yetkili Mi Mağazaları, Teknosa, MediaMarkt, Vatan, Amazon ve Hepsiburada üzerinden satılacak. Cihazın 4 GB + 64 GB modeli 1999 TL; 4 GB + 128 GB modeli ise 2349 TL ile satışa sunulacak. 19.5: 9 Dot Drop ekran, 6.3 cm çaprazlama ve FHD + çözünürlüğe sahip Redmi Note 7 ekranının Corning ön ve arka kısmı Gorilla Glass 5 ile kaplı.

Redmi Note 7, 48 milyon fiziksel piksele sahip Samsung ISOCELL Bright GM1 arka aydınlatmalı CMOS sensörünü destekliyor. Xiaomi, Redmi Note 7'nin AI (yapay zeka) özelliklerine sahip kameraları, Xiaomi'nin bir başka amiral gemisi Mi MIX 3 ile birlikte sunulan gece modu özelliğini, AI sahne tespitini, AI güzelleştirme modunu ve AI portre modunu bir arada kullanıyor.