Whatsapp'tan devrim gibi karar! Kuruluşundan bu yana...

Dünyanın en fazla kullanılan mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp'a devamlı olarak yeni özellik ve güncelleme geliyor. Bu özellikler ise Whatsapp kullanan milyonları etkiliyor. Yeni gelen güncelleme de ise Whatsapp'ta bir kişiyle görüşme başlatabilmek için o kişinin kullanıcının telefon rehberine eklemesi gerekiyor.

Giriş Tarihi 11 Nisan 2019, 11:21 Güncelleme 12 Nisan 2019, 14:58
Whatsapp’tan devrim gibi karar! Kuruluşundan bu yana...

İÇİNDEKİLER

Whatsapp'ın yeni (özelliği) güncellemesi kademeli olarak kullanıcılara sunulmaya başladı. WhatsApp'a gelecek yeni bir güncelleme ile birlikte kullanıcılar, telefon rehberlerine ilgili kişiyi eklemese de WhatsApp uygulamasını kullanıyor olması halinde görüşme başlatabilecek. En yeni sürümü indiren kullanıcıların telefonlarında otomatik olarak söz konusu özellik aktif hale gelecek. Peki Whatsapp'ın yeni (özelliği) güncellemesi nedir? WhatsApp nasıl kullanılır? İşte tüm detaylar

WhatsApp'a gelecek yeni bir güncelleme ile birlikte kullanıcılar, telefon rehberlerine ilgili kişiyi eklemese de WhatsApp uygulamasını kullanıyor olması halinde görüşme başlatabilecek. Güncelleme sonrası kullanıcıların karşısındaki kişinin WhatsApp kullanıp kullanmadığını da kontrol etme şansı olacak. Son güncelleme kademeli olarak kullanıcılara sunulmaya başladı. En yeni sürümü indiren kullanıcıların telefonlarında otomatik olarak söz konusu özellik aktif hale gelecek.

WhatsApp hangi hesapları kapatıyor?

Üçüncü parti uygulamaların yol açtığı güvenlik sorunlarına karşı yeni bir önlem alan WhatsApp, bu tarz uygulamalar kullanan kullanıcılarının hesaplarını geçici olarak kapatacak.Peki çüncü parti uygulaması ne demek? WhatsApp, hangi üçüncü parti uygulamalarından bahsediyor? Hem gizliliği hem güvenliği tehdit eden üçünücü parti uygulamalar akıllı telefonların mağazalarında rahatlıkla bulunabiliyor. Örneğin WhatsApp Emoji, WhatsApp Gold, üçüncü parti uygulamalardandır.

Söz konusu üçüncü parti uygulamalarını kullanan kişiler, WhatsApp hesaplarını görünce endişelenmesin. Eğer başınıza böyle bir durum geldiyse, uygulamayı tekrar yükleyip hesabınızı tekrar açarsanız problem çözülmüş olacak.

Whatsapp'ta beklenen özellik geldi!

WhatsApp'ta uzun zamandır beklenen grup davetiye özelliği sonunda geliyor. Artık herhangi bir kullanıcı sizi istediği anda sohbet grubuna ekleyemeyecek.

Herhangi bir WhatsApp kullanıcısının istediği kişiyi sohbet grubuna ekleyebilmesi zaman zaman can sıkıcı bir durum haline geliyordu.
Yapılacak yeni düzenleme ile beraber artık kimler sizi sohbet grubuna eklemek isterse davetiye gönderecek. Aynı zamanda kimlerin size davetiye gönderebileceğini de belirleyebileceksiniz.

Bu özelliği aktif etmek içinse WhatsApp > Gizlilik > Gruplar kısımlarını takip etmeniz gerekiyor. Ardından karşınıza hiç kimse, kişilerim ve herkes olmak üzere üç ayrı seçenek çıkıyor.

Hiç kimse kısmını seçmeniz halinde hiçbir WhatsApp kullanıcısı sizi sohbet grubuna ekleyemeyecek. Eğer eklemek isterse davetiye gönderilecek.

Bunun haricinde kişilerim seçeneği ile yalnızca rehberinizdeki kişilerin sizi eklemesini sağlayabilirsiniz. Herkes seçeneğini seçerseniz herkes sizi bir sohbet grubuna ekleyebilir.