WhatsApp'ın yeni özelliği karanlık mod nasıl yüklenir?

WhatsApp'ın gizli özelliğinin görüntüsü ortaya çıktı. Dünyanın en fazla tercih edilen mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp'a her geçen gün yeni özellikler gelmeye devam ediyor. WhatsApp’ı karalara büründüren bu mod şimdilik beta aşamasında.

Giriş Tarihi 29 Mart 2019, 15:32 Güncelleme 02 Nisan 2019, 13:20
WhatsApp’ın yeni özelliği karanlık mod nasıl yüklenir?

İÇİNDEKİLER

WhatsApp'ın yeni özelliği karanlık mod nasıl kullanılır? WhatsApp'ın yeni özelliği karanlık mod nasıl yüklenir? Facebook'un bünyesinde yer alan WhatsApp'ın, uzun zamandır karanlık mod özelliği ile güncelleneceği söyleniyordu. İlk olarak Android platformunda karanlık mod ile tanışması beklenen WhatsApp, yeni beta sürümü ile bu özelliği kullanıma sundu.

WhatsApp 2.19.82 Beta sürümü ile uygulamaya karanlı mod resmi olarak geldi. Henüz test aşamasında olan karanlık mod özelliğini herkes deneyebiliyor. WhatsApp 2.19.82 Beta sürümünü APK. olarak indirebilirsiniz. İndirdiğiniz WhatsApp Beta APK. dosyasını yüklerken sorun yaşarsanız;
Ayarlar>Güvenlik>Bilinmeyen Kaynaklar bölümünden bilinmeyen kaynaklara izin vermeniz gerekiyor. Daha sonra indirdiğiniz dosyayı yükleyebilirsiniz.

WhatsApp'ın karanlı modu sayesinde OLED ve AMOLED ekrana sahip Android telefonlarda gözle görünür batarya tasarrufu sağlanacak.
Çünkü bu paneller siyah renkleri yakmadığı için batarya ömrünü uzatıyor. WhatsApp'ın Haziran ayı içerisinde karanlık mod özelliğini hem iOS hem de Android kullanıcılarına resmi olarak sunacağını düşünüyoruz.

WhatsApp'ın gizli özelliğ karanlık mod nedir?

Son dönemde birçok uygulama altında görmeye başladığımız karanlık mod, kullanıcılar tarafından oldukça seviliyor. Bir süredir WhatsApp'a söz konusu özelliğin geleceği konuşuluyordu, Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, ilk adımını Android Beta sürümüne karanlık mod ekleyerek attı. Uzun bir zamandır WhatsApp'a gelmesi beklenen gece modu özelliği geceleri gözleri yormaması ve cihazın pil ömrünü uzatmasından dolayı sıkça tercih ediliyor. WhatsApp, Android Beta uygulamasına karanlık mod özelliğini getirince kullanıcılarını heyecanlandırdı. Yavaş yavaş tüm sosyal platformlarda gördüğümüz bu özellik yakında WhatsApp içinde yayınlanacak.

Android 2.19.82 beta sürümünde yayınlanan gece modu henüz yalnızca ayarlar menüsünde kullanılabiliyor. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra tüm WhatsApp kullanıcıları karanlık mod özelliğinden yararlanabilecek.