Instagram'ın yeni özelliği nedir? Instagram video oynatma özelliği nasıl kullanılır?

Milyonlarca kullanıcısı olan Instagram'a yeni bir özellik daha geldi. Instagram üzerinden video oynatmak isteyenler bu haberi çok sevecek. Instagram üzerinden video oynatmak isteyenler herhangi bir Play tuşuna basmak zorunda kalmıyorlar. Bu her ne kadar beğenilen bir özellik olsa bile, bazı dezavantajları da bulunuyor. Örneğin ileri veya geri sarma gibi hiçbir özelliği kullanamıyorsunuz. İşte Instagram'ın yeni özelliği ve tüm detaylar...

Giriş Tarihi 30 Mart 2019, 11:18 Güncelleme 30 Mart 2019, 13:55
Instagram’ın yeni özelliği nedir? Instagram video oynatma özelliği nasıl kullanılır?

İÇİNDEKİLER

Instagram'ın yeni özelliği nedir? Instagram üzerinden video oynatmak isteyenler herhangi bir Play tuşuna basmak zorunda kalmıyorlar. Bu her ne kadar beğenilen bir özellik olsa bile, bazı dezavantajları da bulunuyor. Örneğin ileri veya geri sarma gibi hiçbir özelliği kullanamıyorsunuz. Yakın bir zamanda Jane Wong, özel yöntemlerle Instagram'ın üzerinde çalıştığı yeni özellikleri gün yüzüne çıkarttı. Ortaya çıkan yenilikler arasında videoları ileri sarma özelliği de yer alıyor.

Platformun bu değişiklikle birlikte, Facebook'a benzeyeceğini düşünüyorsanız yanılabilirsiniz. Her ne kadar Facebook'ta, ileri sarma imkanı olsa bile Instagram'da bu özellik olmayabilir.

Instagram daha çok videoların duraklatılmadan izlenilmesi üzerine bir sistem geliştiriyor. Kullanıcılarına daha keyifli bir Instagram yaratmak isteyen şirket, aynı zamanda alışveriş platformlarını da üzmemeye çalışıyor.

Bu nedenle video ileri sarma ve geri sarma özelliklerinde her iki tarafın da memnun olabileceği bir standart yaratılmaya çalışılacak.
Son olarak bu özelliğin ne zaman tüm kullanıcılara yayılacağı henüz kesinleşmedi.

Instagram nedir?

Instagram, basitçe bir fotoğraf paylaşma uygulamasıdır. Sosyal medya yönüyle, insanların kayıt olabildiği, arkadaş ekleyip çıkarabildiği, mesajlaşabildiği dev bir ağdır. İlk çıkış amacı sadece fotoğraf paylaşmak olan Instagram, şu anda 500 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısıyla tamamen bir fenomene dönüşmüştür.

Bırakın sadece fotoğraf paylaşmayı, Instagram üzerinden mesaj gönderip alabilirsiniz. Bazı söylentilere göre, Instagram'daki mesajlaşmanın WhatsApp'a yaklaştığı söylenmekte. Çoğu insan, Instagram'ı Facebook'un icat ettiğini düşünse de durum öyle değil. Instagram 2010 yılında, Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından geliştirildi. 2012 yılında Mark Zuckerberg'in yoğun uğraşları sonucu Facebook tarafından satın alındı. Instagram'ın kelime anlamı nedir?, gibi sorular geliyor. Instagram'ın anlamı, İngilizcedeki "Instant" ve " Telegram" kelimelerinin birleşimiyle oluşur. Eskiden kameralar, Instant yani anlık çekim olarak pazarlanırdı ve insanlar fotoğrafları birbirlerine Telegram yani türkçedeki telgraf olarak gönderirlerdi.

Instagram ne işe yarar?

Instagram yukarıda da belirttiğimiz gibi aslında özünde fotoğraf paylaşmaya yarayan bir uygulama. Lakin, günümüzde fotoğraf paylaşamadığınız bir sosyal medya uygulaması zaten yok. Facebook, Twitter, Pinterest vb. bu sosyal medya mecralarının tümünde zaten fotoğraf paylaşma var. Peki nedir Instagram'ı bu kadar ünlü yapan şey. Tabii ki hiç kuşkusuz, türünün ilk örneği olması. Dünyada bazı şeyler vardır, bunlardan biri de bir girişimde ilk olmak. İnsanlar ilk olanları daha çok hatırlar ve benimser. Instagram üzerinden fotoğraflarınızı paylaşırken, bu fotoğraflara çeşitli filtrelemeler yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra videolarınızı ekleyebilir hatta hikaye bile paylaşabilirsiniz. Az önce yine söylediğimiz gibi direct message üzerinden arkadaşlarınızla mesajlaşabilirsiniz.