WhatsApp'tan ödeme hizmeti

Dünyanın en büyük popüler mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp yeni bir özelliği ile gündeme geldi. ABD basınının şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı haberlere göre, WhatsApp kullanıcılarının birbirlerine kolayca ve hızlı bir şekilde para göndermelerini sağlayacak ödeme hizmetini Brezilya ve Meksika'da kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Giriş Tarihi 22 Mart 2019, 14:52 Güncelleme 25 Mart 2019, 12:07
WhatsApp’tan ödeme hizmeti

İÇİNDEKİLER

Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın üzerinde çalıştığı yeni özellik kullanıcılara pahalıya mal olabilir. WhatsApp, akıllı telefonlar için geliştirilmiş bir mesajlaşma ve arama uygulaması. Yurtdışında seyahat ederken veya uzaktayken, WhatsApp kullanan arkadaşlarınızla dilediğiniz gibi mesajlaşabilir, çektiğiniz fotoğrafları ve videoları anlık olarak paylaşabilirsiniz, hem de hiçbir ücret ödemeden!

ABD basınının şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı haberlere göre, WhatsApp kullanıcılarının birbirlerine kolayca ve hızlı bir şekilde para göndermelerini sağlayacak ödeme hizmetini Brezilya ve Meksika'da kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Bu özellik kullanıcıların hayatlarını kolaylaştıracak. Uzmanlardan uyarı geldi Ancak siber güvenlik uzmanları kullanıcıları uyardı. Banka hesaplarını WhatsApp hesaplarına bağlayacak kullanıcıların güvenliklerini gözden geçirmeleri gerekiyor. Hayatı kolaylaştıracak olan bu özellik siber korsanların da banka hesabınıza ulaşmasını da sağlayabilir.

Peki WhatsApp'ın bu özelliği nasıl çalışacak?

WhatsApp'ın sistemi, Birleşik Ödemeler Ara yüzüne (UPI) dayanıyor.

Yaygın olarak kullanılan dijital bir ödeme sistemi olan UPI ile entegre olan sistemin çalışabilmesi için, öncelikle banka hesabınızı WhatsApp'a bağlamanız gerekiyor. Bunun için kullanıcılar telefon numaralarıyla doğrulama yapıyor.
Daha sonra ise sisteme banka kartlarını ekleyip para transfer işlemlerini gerçekleştirebiliyor.