Facebook ve Instagram çöktü mü? Neden giriş yapılmıyor?

Facebook ve Instagram çöktü mü sorusu sosyal medya hesaplarında erişim problemi yaşayan vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Peki, Facebook ve Instagram'a neden giriş yapılmıyor?

Giriş Tarihi 13 Mart 2019, 22:36 Güncelleme 14 Mart 2019, 02:24
Facebook ve Instagram çöktü mü? Neden giriş yapılmıyor?

İÇİNDEKİLER

Facebook ve Instagram'da akşam saatlerinden itibaren çeşitli erişim problemleri yaşanıyor. Sosyal medya hesaplarında erişim problemi yaşayanlar internette Facebook ve İnstagram çöktü mü sorusuna büyük bir merakla yanıt arıyor. Peki, Facebook ve İnstagram'a neden giriş yapılamıyor? İşte detaylar...

FACEBOOK VE INSTAGRAM ÇÖKTÜ MÜ?

Bazı kullanıcılar Instagram ve Facebook'ta erişim sorunları yaşamaya başladı. Şimdi birçok kişi Facebook ve Instagram'da, mesaj göndermek, anasayfa akışını yenilemek, fotoğraf yüklemek gibi işlemleri yapamıyor. Instagram ve Facebook'tan konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

BAKAN YARDIMCISI SAYAN'DAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Facebook, Instagram ve Whatsapp servislerinde global seviyede sorunlar yaşandığını ve Türkiye'de de kısmen hissedildiğini bildirerek, "Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi @trcert ekiplerimiz siber olayları ve hizmet sürekliliğini 7/24 takip etmektedir." ifadesini kullandı.

Sayan, twitter hesabından sosyal iletişim ağlarında yaşanan sorunlara ilişkin paylaşımda bulundu.

Facebook, Instagram ve Whatsapp servislerinde global seviyede sorunlar yaşandığını ve bu durumun kısmen Türkiye'de de hissedildiğini belirten Sayan, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi @trcert ekiplerinin siber olayları ve hizmet sürekliliğini 7/24 takip ettiğini kaydetti.

FACEBOOK'TA GİRİŞ SORUNU

Facebook'a giriş yapmak isteyen kullanıcılar "Facebook kısa bir süre sonra geri dönecek. Facebook bakım nedeniyle şu anda kapalı ancak birkaç dakika içerisinde normale dönecektir. Biz siteyi geliştirirken gösterdiğin anlayış için teşekkür ederiz" mesajıyla karşılaşıyor.

INSTAGRAM'DA DÜNYANIN BAZI BÖLGELERİNDE SORUN YAŞANIYOR

Avrupa'daki Londra, Paris ve Kiev gibi bazı şehirlerde Instagram'a erişim sorunu yaşanıyor.