iOS 13 ne zaman geliyor? Yeni özellikler neler olacak? iOS 13 hangi cihazlara gelecek?

Apple'ın Haziran ayında WWDC 19 etkinliği kapsamında iOS 13'ü de tanıtması bekleniyor. Apple ürünlerinin kullanıcıları şimdiden iOS 13 ile ilgili detayları merak ediyor. Peki, iOS 13 ne zaman geliyor? iOS 13 hangi cihazlara gelecek? İşte iOS 13'e dair yeni detaylar...

Giriş Tarihi 13 Mart 2019, 02:06 Güncelleme 13 Mart 2019, 02:13
iOS 13 ne zaman geliyor? Yeni özellikler neler olacak? iOS 13 hangi cihazlara gelecek?

İÇİNDEKİLER

Apple'ın Haziran ayında gerçekleşecek olan WWDC 19 etkinliğinde iOS 13'ü de tanıtması bekleniyor. Şu an iOS 13 işletim sistemi hakkında az bir bilgiye sahip olunsa da Apple'ın cihazlarında önemli değişikliğe gideceği biliniyor. Apple ürünlerini kullanan kişiler şimdiden iOS 13 ile ilgili detayları merak etmeye başladı. iOS 13 ne zaman geliyor sorusu bu nedenle merak edilen soruların başında yer alıyor. Peki, iOS 13 hangi cihazlara gelecek?

iOS 13 NE ZAMAN GELİYOR?

iOS 13'le birlikte Apple, iPhone ve iPad'leri daha verimli cihazlar haline getirecek. Apple'ın uzun zamandır yavaşlık konusu üzerinde çalışmalar yapması bekleniyordu. Apple'ın Haziran ayında gerçekleşecek olan WWDC 19 etkinliğinde iOS 13'ü de tanıtması bekleniyor. iOS 13 güncellemesi için Apple henüz bir tarih açıklamadı.

iOS 13'TE YENİ ÖZELLİKLER NELER OLACAK?

iOS 13'le birlikte beklenen yeniliklerden birisi ise gece modu olacak. Yakın dönemde uygulamaların birçoğu gece moduna geçiş yapmaya başladı. Hem enerji tasarrufu sağlayan hem de bu sayede telefonların batarya ömrünü uzatan gece modu, ayrıca gözleri de daha az yorduğundan karanlıkta kullanımı da daha kolay bir hale getiriyor. iOS 13'ün tam bu noktada menüsünü tamamen gece moduna geçebilme opsiyonunu kullanıcılarına tanıyacağı konuşuluyor.

iOS 13 HANGİ CİHAZLARA GELECEK?

iOS 13 güncellemesi bazı Apple cihazlarına yüklenmeyecek. iPhone 5S ve alt serilerdeki tüm iPhone'lar bu güncellemeyi alamayacak.