Numara engelleme nasıl yapılır? Engellediğim numara anlaşılır mı?

Numara engelleme işlemi, ufak bir adımla yapılabiliyor. Birçok kişinin merak ettiği konulardan biri numara engellemenin nasıl yapıldığı ve bu işlemin karşı taraftan anlaşılıp anlaşılmayacağıdır. Numara engelleme çok kolay bir işlem olmakla birlikte engellenen kişinin sizi aradığında karşılaşacağı durum da bellidir. Peki, numara engelleme nasıl yapılır? Engellediği numara anlaşılır mı?

Giriş Tarihi 21 Şubat 2019, 14:55 Güncelleme 27 Şubat 2019, 16:09
Numara engelleme nasıl yapılır? Engellediğim numara anlaşılır mı?

İÇİNDEKİLER

Rahatsız olunan ya da aramasını istemediğiniz numaralardan kurtulmak mümkündür. Bunun için telefon ayarlarından numara engelleme işlemi yapılabileceği gibi operatörü arayarak da bu işlemi gerçekleştirmeniz mümkündür. Peki Android ve İOS telefonlardan numara engelleme işlemi nasıl yapılır? İşte ayrıntılar…

İOS NUMARA ENGELLEME



Numara engelleme işlemi İOS telefonlarda iki türlü yapılabiliyor.

1. Cevapsız aramalar kısmından işlem yapmak istediğiniz numaraya gelip, yanındaki "i" işaretine tıklayın. Açılan yeni sayfanın en altında "Arayanı Engelle" seçeneğini tercih edin.

2. Telefonunuzun Ayarlar kısmına gelerek "Telefon" u seçin, "Arama Engelleme/No. Belirleme" seçeneğinde yer alan "Kişiyi Engelle" kısmından rehberinizde bulunan bir kişiyi engelleyebilirsiniz.

ANDROİD NUMARA ENGELLEME


Numara engelleme işlemi Android telefonlarda iki şekilde gerçekleştiriliyor.

1. Son aramalar kısmından engellemek istediğiniz numaraya tıklayıp, açılan sayfada "Çağrı Ayrıntıları" nı seçin ve "Numara Engelle" seçeneğiyle işleminizi gerçekleştirin.
2. Kişiler/Telefon kısmından "Ayarlar" seçeneğinden numara engellemeyi kolayca yapabilirsiniz.

ENGELLENEN NUMARA BUNU ANLAR MI?

Telefonunuzdan engellediğiniz bir kişinin sizi aradığında nasıl bir cevap aldığını merak ediyorsanız cevabı çok basit. Engellediğiniz numara sizi arıyorsa sürekli "MEŞGUL" sesiyle karşılaşacaktır. Eğer operatörünüz üzerinden numara engelleme işlemini yaptırıyorsanız, arandığınızda dinletilecek anonsu da seçebilirsiniz.