Kentimiz akıllı

Dijital teknolojiler, mobil, internet, iletişim altyapısı, veri, bulut derken yerel yönetimler, akıllı şehirlere imza atmaya başladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ekim 2018 Güncelleme 23 Ekim 2018, 00:03
Kentimiz akıllı

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de akıllı şehir uygulamaları yıllar itibariyle hızlı bir ivme kaydetti. Akıllı şehir kavramı, gelişen şehir nüfusunun mevcut doğal çevre, enerji, ulaşım, insan vb. kaynakların daha verimli, sürdürülebilir ve kontrol edilebilir düzeyde kullanımını hedefliyor. Şehirlerde oluşan kalabalık nüfusun getirdiği ulaşım, çevre, enerji, yönetim konularına akıllı şehir teknolojileri ve altyapılarının desteği ve tek merkezden yönetim ile hızlı, sürdürülebilir, güvenli ve vatandaş -yönetim iç içe bir şehir idaresi kurularak çözüm oluşturulmaya çalışılıyor. Hem büyükşehir hem de ilçe belediyeleri, gerek yönetim gerekse vatandaşa ulaşmak ve hizmet götürmek noktasında başarılı projelere imza atıyor. Diğer yandan yerel yönetim iştiraki şirketler ve teknoloji şirketleri de yenilikçi akıllı şehir projeleri geliştiriyor. Özellikle İstanbul başta olmak üzere Büyükşehir Belediyeleri, akıllı şehir projelerine hız veriyor.

BÜYÜK TÜRKİYE PROJELERİ
Akıllı şehir kavramı "yaşam kalitesini yükseltmek, kaynakları verimli kullanmak amacı ile teknolojik imkanlardan yararlanmayı, şehrin tüm paydaşlarının şehir yönetimi ile entegre olduğu sürdürülebilir bir şehri" vaat ediyor. Bunlar da katılımcı toplumun gelişmesi, ekonominin büyümesi, veriye dayalı yeni teknolojinin gelişmesini içeriyor. Bu da ülkenin kalkınmasına katkı sağlıyor. Büyük Türkiye projesi olarak gündemdeki yerini alıyor.

Teknoloji geliştikçe yaşadığımız şehirler de gelişiyor ve akıllanıyor. Altyapıdan sağlığa, enerjiden binalara kadar çeşitli alanlarda teknolojinin yardımıyla şehirler için akıllı çözümler geliştiriliyor...