Sağlıklı yaşam koçunuz cepte

Mobil sağlık uygulamaları ile artık doktorunuz, spor koçunuz, beslenme uzmanınız her an yanınızda. Adımları, kalorileri, kalp atışını ve tansiyonu ölçen, kişiye özel antrenman, diyet programları uygulamalar hayatınızı kolaylaştırıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2018 Güncelleme 24 Nisan 2018, 00:00
Sağlıklı yaşam koçunuz cepte

İÇİNDEKİLER

Dünyada ve ülkemizde yeni nesil sağlıklı yaşama daha fazla önem veriyor. Spor salonlarının sayısı artan ilgiyle hızla çoğalırken, beslenme uzmanları da büyük rağbet görüyor. Mobil teknoloji üreten firmalar da bu durumu yakından gözlemliyor; sağlık durumunu yakından takip etmek isteyen, sağlıklı ve sportif yaşama ilgi duyan herkesin hayatını kolaylaştıracak uygulamalar geliştiriyor. Adımları, kalorileri, kalp atışını ve tansiyonu ölçen, her yaşa ve ihtiyaca göre farklılık gösteren mobil uygulamalara, iOS ve Android tabanlı cihazlarımızdan istediğimiz her an ulaşabiliyoruz. Ücretli ya da ücretsiz bu uygulamaların bazıları sağlık takibine yönelik, bazıları da beslenme ve spor koçluğu yapıyor. Spor ve beslenme ağırlıklı mobil uygulamalarda, profesyonel sporcularla hazırlanan videolar, kuvvet, dayanıklılık, kas geliştirme ve kilo vermeye yönelik antremanlar yer alıyor. Kullanıcılar, hedeflerine uygun kişiselleştirilmiş antrenman programları oluşturabiliyor, kendi özel antrenörüyle çalışıyormuş gibi hissediyor. Evde, dışarıda istediği zaman programını uygulayabiliyor. Bu uygulamalarda beslenme uzmanları tarafından kişiye özel diyet programları da hazırlanabiliyor. Adımlarınız sayılıyor, su içmeniz gerektiği bile hatırlatılıyor. Harcadığınız kalorileri, aldığınız kalorileri hesaplamak kolaylaşıyor. Halihazırda çok sayıda çok sayıda mobil sağlık uygulaması var. Cep telefonu kullanıcılarına düşen ise kendilerine uygun olanı seçmek.



​5 MİLYAR DOLARLIK PAZAR
Mobil sağlık uygulamaları pazarı çok hızlı büyüyor. Grand View Research'un raporlarına göre, 2017 yılında mobil sağlık uygulamaları pazarı yaklaşık 5 milyar dolar seviyesine ulaştı. 2025 yılına kadar her sene ortalama yüzde 45 büyüme oranı bekleniyor. Mobil sağlık uygulamaları arasında en yüksek talep fitness ve sağlıklı yaşam ile ilgili uygulamalardan oluşuyor. Bunu, diyet / beslenme, kadın sağlığı, hastane uygulamaları gibi diğer mobil uygulama türleri takip ediyor.