Hayatımız değişecek

Barselona’da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi’nde; temassız ödeme özellikli takılardan tansiyon ölçen telefonlara, incelten kulaklıklara kadar pek çok yeni ürün gün yüzüne çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mart 2018 Güncelleme 01 Mart 2018, 00:06
Hayatımız değişecek

İÇİNDEKİLER



Dünyanın
en büyük teknoloji fuarlarından biri olarak kabul edilen ve İspanya'nın Barselona kentinde gerçekleştirilen GSMA Mobil Dünya Kongresi- Mobile World Congress (MWC 2018), son teknoloji ürünlere ev sahipliği yaptı. Başta cep telefonları olmak üzere, 5G, giyilebilir teknoloji, nesnelerin interneti, yapay zeka ve otonom otomobillerin damga vurduğu fuarda, temassız ödeme özellikli takılar, tansiyon ölçen telefonlar, incelten kulaklıklar gibi ürünler dikkatleri çekti. Bugün sona erecek fuarda tanıtılan, hayatı kolaylaştırmaya yönelik ürünlerden bazıları şöyle:


İNCELTEN KULAKLIK!
İngiliz Neurovalens, yağ yakmak ve kilo vermek için düşük dozda elektrik dalgası yaratıp beyne gönderen bir kulaklık geliştirdi. Kulaklığı günde 1 saat takmak kilo verdiriyor.


TANSİYONUNU ÖLÇ
Motorola, akıllı telefon özellikleri ve sağlığınızı izlemenize yardımcı olan Moto Modlar ile sektörde yenilikler yaratmaya devam ediyor. Vital Moto Mod, büyük ve küçük tansiyonunuzu doğru olarak vermenin yanı sıra beş yaşamsal belirtinizi Moto Z cihazınızdan kolaylıkla ölçmenizi sağlıyor.


KAFANI OYNAT MÜZİK DEĞİŞSİN
Yapay zeka kullanılarak geliştirilen akıllı kulaklık Sony Xperia Ear Duo, kafa hareketleriyle şarkı değiştirebilme ve navigasyon olarak kullanılabilme özelliği sunuyor. Stereo ses, gürültü engelleme özelliği olan kulaklık, çift yönlü dinlemeye imkan tanıyor.


CÜZDAN YÜZÜK

VISA, temassız ödeme özellikli takı projesini duyurdu. Temassız ödeme teknolojisini içinde barındıran yüzük ve bilezikler, tüketicilerin tüm temassız ödeme noktalarında sorunsuz ve güvenli şekilde ödeme yapmalarına imkan verecek. Temassız özelliği taşıyan takı serisi ilk olarak bu yıl içinde Yunanistan'da kullanılacak.


2 YENİ MODEL
General Mobile, 2 yeni modelini Dünya Mobil Kongresi'nde tanıttı. Google'ın 'Android Go' versiyonunun dünyadaki ilk ürünlerinden biri olan 'GM 8 Go', yenilenen Chrome ve Google uygulamalarıyla internet üzerinden data kullanımını azaltarak veri tasarrufu sağlıyor. Böylece çok daha hızlı işlem yapabilmeyi sağlıyor. GM 8 Go, Android Oreo 8.1 işletim sistemini sunuyor. GM 8' modeli bu ay 32 ülkede satılacak.