Whatsapp'tan önemli uyarı!

Giriş Tarihi 14 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 14 Kasım 2017, 11:18
Whatsapp’tan önemli uyarı!

İÇİNDEKİLER

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bu aralar iOS 11 yüzünden meydana gelen bir hata ile gündemde.


iPhone'unuzdaki WhatsApp'ı yukarı doğru kaydırarak kapatanlardansanız bu haberi okumanızda fayda var.


iOS 11 sürümünde bulunan bir hata nedeniyle Whatsapp yukarı doğru sürükleyerek kapatıldığında bildirimler de kapatılıyor, yani Whatsapp'tan gelen mesajlar artık size bildirilmeyebiliyor.


Bu nedenle kullanıcılar, WhatsApp'ı yukarı doğru kaydırıp kapatarak yanlışa sürükleniyorlar.


Whatsapp'ın bu konuda doğrudan bir kabahati yok ve Apple'ın yeni bir güncellemeye yayınlayarak sorunu ortadan kaldırması gerekiyor.


Şimdilik kullanıcıların WhatsApp uyarı sorununu tamamen ortadan kaldırabilmeleri için tek bir çözüm önerisi bulunuyor.


iOS 11 kullanıcılarının meydana karşılaştıkları WhatsApp uyarı sorununu çözebilmeleri için şu an için tek bir adım izlemeleri gerekiyor.


Kullanıcılar, WhatsApp'ı yukarı doğru kaydırarak değil de Home tuşuna basarak kapatmaları gerekiyor. Bu yapıldığı taktirde, WhatsApp uyarı sorunu da ortadan kalkmış oluyor.


WHATSAPP'IN MUTLAKA BİLMENİZ GEREKEN ÖZELLİKLERİ


KALIN, ÜSTÜ ÇİZİLİ VE İTALİK

Mesajlarınızı kalın, üstü çizili veya italik yapmak isterseniz tek yapmanız gerek yazdığınız metni seçip, araç çubuğundaki üç nokta simgesine dokunarak istediğiniz formatlamayı seçmek. WhatsApp'ın nu özelliği şimdilik sadece beta halinde var olsada, çok yakında herkes tarafından kullanılabilecek.


DAKİK HESAPLAMALAR

Eğer sürekli konuşmalarınızı takip etmiyorsanız, küçük tik işaretlerinin maviye dönüştüğü anı kaçırabilirsiniz. Artık gönderdiğiniz mesajı basılı tutarak çıkan "Bilgi" opsiyonunu tıklayarak bir tikin ne zaman maviye dönüştüğünü görebilirsiniz.


PARANIZ CEBİNİZDE KALSIN

"Ayarlar"lardan "Veri Kullanımı"na tıklayarak, "Medyanın otomatik olarak indirilmesi" ayarlarını değiştirebilirsiniz.


YANITLAMAYI KENDİNİZE HATIRLATIN

Eğer çok ilginizi çekmeyen bir konu konuşuyorsanız, kendinize cevap vermeniz gerektiğini hatırlatmak için herhangi bir sohbeti "Okunmamış" olarak işaretleyebilirsiniz.


FAVORİ SOHBETLERİNİZİ UYGULAMANIN TEPESİNE KOYUN

Şu anda yalnızca beta halinde bulunan bu özellik sayesinde bir konuşmayı sohbetler listenizin en üstüne koymanız mümkün.