Hızlı hayat oh ne rahat

Nisan'da tanışacağımız 4.5G teknolojisi, hayatımızı kolaylaştırırken hızımızı artıracak. Bir saniyede müzik, 54 saniyede 2GB HD filmleri indriebileceğiz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ekim 2015 Güncelleme 17 Ekim 2015, 00:00
Hızlı hayat oh ne rahat

İÇİNDEKİLER

Türkiye, Nisan 2016'da 4.5G teknolojisi ile tanışacak. 4.5G teknolojisi birçok yeniliğe kapı aralayacak. Yeni teknoloji, yüksek mobil hız ve yüksek data kapasitesi sunacak. Akıllı ev ve şehir altyapılarına geçişte önemli bir aşama olarak kabul edilen 4.5G, hayatımızın her alanında yüksek verimlilik ve kolaylık sağlayacak. İhtiyaç duyulan bilgi ve dosyalar, yüksek hızda paylaşılıp, indirilebilecek.

* 3G teknolojisinin bir sonraki adımı olan 4.5G sayesinde akıllı cihazların veri indirme hızında gözle görülür bir artış yaşanacak. Örneğin, 2GB büyüklüğündeki bir HD film 54 saniyede indirilebilecek. 3G'ye sahip bir cihazla oyun yüklemek ortalama 3 dakika sürerken, bu süre 4.5G'de 25 saniyeye düşüyor. 3G'li bir cihazda kullanıcılar ortalama 10 saniyede müzik indiriyor. 4.5G bu süreyi 1 saniyeye düşürüyor.

* Mobil cihazlar üzerinden video izleme deneyiminden yüksek boyutlu dosyaların paylaşılmasına, bulut servislerinden akıllı ev ve şehir altyapılarına, mobil ofislerden mobil sağlık ve mobil eğitim servislerine kadar çok farklı sektörlerde büyük değişimler yaşanacak.

* Şirketler ve çalışanlar, işlerini ofis dışında, her yerde yürütebilecek.

* Nesnelerin interneti (makinelerarası iletişim) ve bulut bilişim, potansiyelini gösterecek.

* Mobil sağlık ve mobil eğitim ile uzaktan erişim çok daha kolay olacak.

* HD kalitesinde film, video ve dizi izlenebilecek.

* Düşük gecikme süresi ile kesintisiz ve daha keyifli oyun deneyimi yaşanabilecek.

EK ÜCRET YOK
4.5G hayata geçtiğinde, yararlanabilmek için 4.5G kapsama alanında olunması, 4.5G uyumlu sim kart ve 4.5G destekleyen cihaz kullanılması gerekiyor. Sim kartının ya da telefonun uyumlu olup olmadığı, GSM operatörlerinden öğrenilebiliyor.