Bakan Yıldırım'dan Türkiye'ye çok güzel bir haber

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ICANN'ın dünyada interneti 3 noktaya dağıtmaya karar verdiğini, bu noktaların Los Angeles, İstanbul ile Singapur olduğunu söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mart 2013 Güncelleme 15 Mart 2013, 23:13
Bakan Yıldırım’dan Türkiye’ye çok güzel bir haber

İÇİNDEKİLER

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım , ''İzmir'den Türkiye Ekonomisine Bakış'' başlıklı toplantıda yaptığı konuşmada, internetin 1969'da ABD'de bulunduğunu, herkesin aynı yıl yapılan Ay'a seyahate odaklandığını, 40 yıl sonra bugün kimsenin Ay'a gidişi konuşmadığını ancak internetin hayatın vazgeçilmezi olduğunu ifade etti.

Yıldırım, internet teknolojisi konusunda Türkiye'ye çok güzel bir haberinin olduğunu dile getirdi.

Bakan Yıldırım, internetin yönetim merkezi işlevi gören ve internetin Birleşmiş Milletler'i olan İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN ), internet trafiğini 3 noktaya dağıtmaya karar verdiğini, bu adreslerin de Los Angeles, İstanbul ve Singapur olduğunu bildirdi.

"Los Angeles, İstanbul ve Singapur. Los Angeles, Kuzey ve Güney Amerika'ya bakacak. İstanbul, Avrupa , Ortadoğu ve Afrika 'ya, Singapur da Uzakdoğu'ya." diyen Yıldırım, "Bahsettiğimiz bölgelerdeki tüm internet trafiği İstanbul'da toplanıp dağıtılacak. Bu bizim için çok önemli bir gelişme, stratejik bir konudur. Kavşak noktası haline geliyoruz, hub merkezi oluyoruz.'' ifadelerini kullandı.