Bu telefonun şarjı kolay kolay bitmiyor

Şirket, üç adet yeni telefon ile mobil dünyaya yeniden giriyor. Firmanın yeni telefonlarından Droid Razr Maxx HD 3300 mAh bataryası ile 21 saate kadar konuşma, 10 saate kadar video izleme ya da 27 saate kadar müzik dinleme yapılabiliyor. Bu değerler telefonu diğer akıllı telefonlardan ayırıyor.

Giriş Tarihi 10 Eylül 2012, 00:00 Güncelleme 10 Eylül 2012, 12:55
Bu telefonun şarjı kolay kolay bitmiyor

İÇİNDEKİLER

Bir yıl kadar bir süre sessiz kalan ve kısa zaman önce Google tarafından satın alınan Motorola Mobility, üç yeni akıllı telefon ile piyasaya dönüyor. Çarşamba günü New York'ta düzenlenen basın toplantısıyla şirket, ilk olarak Verizon müşterileri için piyasaya çıkacak üç yeni Razr marka telefon tanıttı. Telefonların esas amacının hız olduğuna dikkat çekilirken, Verizon'ın 4G mobil bağlantısına da değinildi. Telefonların en büyük rakip olarak görülen Apple iPhone'dan daha büyük ekrana sahip olacağı da verilen bilgiler arasında yer aldı.

Google, Motorola Mobility'i satın alacağını 2011 yılının Ağustos ayında duyurmuştu ve süreç bu yılın Mayıs ayında sonlandı. İki şirket de geçtiğimiz aya kadar planlarına dair bilgi vermemişti ancak önceki ay Motorola, yeni sahipleri ile birlikte daha modern bir yapı elde etmek amacıyla 4000 çalışanının işten çıkarılacağını duyurmuştu. Bu süreç sırasında Google'da yöneticilik yapan Dennis Woodside, Motorola'nın yeni lideri oldu. Salı günü yapılan görüşmede Woodside, iki şirketin ortak çalışma ile mobil innovasyonu yeni boyutlara taşıyacağını söyledi.

"Şimdi gerçekten iki yenilikçi ve yüksek mühendislik kalitesine sahip iki şirket birleşmiş oldu. Motorola'nın mirası olan mühendislik yeteneğini kullanarak muhteşem ürünler çıkarmayı planlıyoruz."

Yeni telefonlar Droid Razr HD, Razr M ve Razr Maxx HD modelleri, Motorola'nın bir radyo şirketi olarak mirasını da içlerinde barındırıyorlar: bir hücresel modem. Motorola tarafından tasarlanan bu modem, yeni ve hızlı 4G LTE bağlantısını sağlıyor. Motorola ürün yönetim müdürlüğü yapan Rick Osterloh: "Motorola bu radyo teknolojisinin gelişimini sağladığı için, daha uzun batarya ömrüne sahip 4G LTE telefonlar yapma bilgisini de barındırmaktadır." diyor. Örneğin Droid Razr HD, 4.7 inç ekrana sahip ve 16 saat konuşma süresi sağlıyor, bu da benzer telefonların neredeyse iki katına tekabül ediyor.

Tüm telefonlar Google'ın Android işletim sistemi ile çalışacağı için, kısa süre önce Samsung'a karşı birçok patent davası kazanan Apple'ın, Motorola'yı da yasal bir hedef yapıp yapmayacağı kulislerde konuşulan konular arasında. Apple, Samsung'u Android telefonlarında bazı iPhone özelliklerini kopyalamakla suçlamıştı. Dennis Woodside, Motorola'nın buna benzer bir sorunla karşılaşmayacağını öngörüyor: "Biz Motorola olarak her daim sınırları zorlayan bir şirket olduk, herhangi bir şey kopyalamak gibi bir durum söz konusu olmayacaktır."

4.3 inç ekrana sahip Razr M modeli, Verizon'dan yapılacak iki yıllık kontrat ile önümüzdeki hafta Amerika'da 100 dolardan satışa çıkacak. Şirket diğer iki telefon için bir fiyat veya satış tarihi belirlemiş değil.