5 bin kadına tasarruf dersi

500 hanede 5 bin ev kadınıyla buluşan Profilo, 'tasarruf yolu'nu anlattı; faturalar yüzde 13 düştü. Hedef, 7 bin kadına ulaşmak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Kasım 2011 Güncelleme 08 Kasım 2011, 02:19
5 bin kadına tasarruf dersi

İÇİNDEKİLER

Evlerde kullandığımız elektrikli aletler enerji harcamalarımızın önemli bir bölümünü oluştururken, firmalar da tasarrufu öne çıkartan ürünleriyle yarışmaya başladı. Profilo, hem küçük ev aletlerinde hem de beyaz eşya sektöründe enerji tasarruflu ürünlerin rekabetine yeni bir konsept daha ekledi.
Ev kadınlarına yönelik geliştirilen proje ile evlerde yapılan toplantılarla tasarruf anlatılıyor. TAKVİM'e yeni sistem hakkında bilgi veren Profilo Satış Direktörü Semir Kuseyri, bu sayede faturalarda yüzde 13 tasarruf sağladıklarını söyledi. Kuseyri, Profilo müşterilerini arayarak randevu aldıklarını ve evde komşularını ya da akrabalarını toplamalarını istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

EV TOPLANTILARI YAPILIYOR
"Eğitimci kızlarımız ev toplantılarına giderek, nasıl tasarruf yapılacağını anlatıyor. Kekimizi, böreğimizi de yanımızda götürüyoruz. Böylece 500 hane ile 5 bin ev hanımına ulaştık. Yıl sonuna kadar 700 hane 7 bin ev hanımına ulaşmak istiyoruz. Ev hanımının 100 TL faturası varsa, arkadaşımız o evden çıktıktan sonra 13 TL'lik tasarruf sağlıyor. Bu konuda Halk Eğitim Merkezleri ve valiliklerle işbirliği yapıyoruz." Semir Kuseyri, tüketicilerin A sınıfı ürünlere yönelmelerini istedi. Kendilerinin de akıllı ürünler çıkardıklarını anlatan Kuseyri, "Bulaşık makinesini de akıllı hale getirdik sıcak suyu tasarruflu kullanıyor. 3 defa rezidans çalıştıracağına 1 kere çalıştırıyor" şeklinde konuştu.

2 YIL İÇİNDE ARTIYA GEÇER
Semir Kuseyri, beyaz eşyalarda B sınıfına göre A sınıfında yüzde 40 oranında bir tasarruf yapıldığını belirterek, 2 yıl içinde kendi parasını çıkarttığını söyledi.