Laptopunuz ıslanırsa bunu yapmayın

Laptopunuz bir şekilde ıslanırsa bu yöntemlerle bilgisayarınızı kurtarabilirsiniz.

Giriş Tarihi 22 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 26 Ocak 2011, 10:46
Laptopunuz ıslanırsa bunu yapmayın

İÇİNDEKİLER

Ehow isimli internet sitesinde yer alan habere göre, hızlı hareket ve ıslak bilgisayarparçalarını kurutma yeteneği çok önemli. İşte ıslanan laptonuzunu kurtarmak için yapmanız gerekenler:

1. Laptopunuzu hemen güç kaynağından çıkarın ve kapatın. Bilgisayarın yüzeyindeki görünen suyu mümkün olduğunca çabuk emici bir bezle çekin.

2. Laptopunuzun için baş aşağı çevirin. Klavyede tuşlar arasında alan suları çıkarmak için hafifçe sallayın. Bilgisayarınız baş aşağı dururken hemen pilini çıkarın.

3. Laptopunuzun içindeki dışarıdan görünmeyen parçaların tümüyle kuruması için düşük ısıdaki saç kurutma makinesi kullanın. Bu biraz zaman alabilir, sabırlı olun ve dikkatli bir şekilde yapın.

4. Cihazınızı klavyesiyle birlikte ve pilini de kuru bir ısı kaynağının üzerine yerleştirin ve iç parçaların tamamen kuruduğundan emin oluncaya kadar bir kaç gün burada bırakın. Tüm parçaları tamamen kuruyana kadar laptopunuzu ters çevirmeyin.

5. Laptopunuz tümüyle kurumuş görünüyorsa, eski haline getirin, bilgisayarınızı fişe takmayı deneyin. Tamamen kuruduktan sonra cihazınız yeniden çalışacaktır.

6. Kurumayı hızlandırmak için bilgisayarınızı pirinç dolu bir keseye koyabilirsiniz.