Yalın internet 1 Kasım'da başlıyor

Rekabet Kurumu, 1 Kasım’dan itibaren sabit telefon hizmeti aboneliğine gerek olmaksızın internet hizmeti almanın mümkün olacağını açıkladı.

Giriş Tarihi 26 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 26 Ekim 2010, 14:53
Yalın internet 1 Kasım’da başlıyor

İÇİNDEKİLER

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan açıklamada, tüketicileri sevindiren bir haber geldi.

Rekabet Kurulunun aldığı karara rağmen, bugüne kadar yalın DSL hizmetinin başlamamış olmasının tüketicilerin ve meslek örgütlerinin tepkilerine neden olduğu, bunların önemli bir kısmının da Kuruma iletildiğine dikkat çekilen açıklamada, şöyle devam edildi: "Şikayetlerin yoğunlaşması nedeniyle belirtmekte yarar görmekteyiz ki, bahse konu uygulama BTK tarafından onaylanacak bir tarife ile yürürlüğe girebilecektir.

Bu kapsamda 14 Temmuz 2010 tarih ve 2010/DK-07/417 sayılı kararıyla sabit telefon aboneliği olmadan DSL internet erişimi hizmeti alınmasına imkan sağlayan yalın DSL uygulamasını düzenleyen BTK, yalın DSL uygulamasını mümkün kılacak Türk Telekom Referans IP Seviyesinde Veri Akış Erişimi Teklifini 1 Kasım 2010 tarihi itibariyle geçerli olacak şekilde onaylamıştır. Dolayısıyla 1 Kasım 2010 tarihinden itibaren ülkemizde sabit telefon hizmeti aboneliğine gerek olmaksızın internet hizmeti almak mümkün olacaktır."