Çocuğunuz için en ideal bilgisayar hangisi?

Çocuğunuzun yaşına uygun bir bilgisayar becerilerini geliştirmesine olanak tanıyor. Peki, hangi yaş grubu için hangi bilgisayar?

Giriş Tarihi 20 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 20 Ekim 2009, 10:45

İÇİNDEKİLER

Bilgisayar günümüz modern dünyasında çocukların eğitim ve öğretiminde en önemli araçlardan biri. Bilgisayar kullanımı, çocukların yaşlarına bağlı olarak, beş yaşlarında basit oyunlar oynamaktan ileri yıllarda birer ergen olarak istatistik verilerle görsel sunumlar yaratmaya kadar değişiklik gösteriyor. Çocuğunuzun yaşına uygun bir bilgisayar onun becerilerini geliştirmesine olanak tanıyacağından, doğru bilgisayarı seçmek büyük önem taşıyor.

Okulların açıldığı şu günlerde Intel, çocuklarına nasıl bir bilgisayar almaları gerektiği sorusu aklını kurcalayan ailelere cevap verecek bir çalışma hazırladı. İşte bilgisayar ve çocuğunuz ile ilgili bilmeniz gerekenler…

Kim, ne şekilde kullanıyor
Bilgisayarlar, çocuklar için oyun ve eğlenceden fazlası, hayal gücüne ve yaratıcılığa açılan sanal kapılardır. Bilgisayar kullanımı çocuklara, erken yaşta gelişmiş el ve göz koordinasyonundan bilgilerin değerlendirilmesi, karar alma, takım çalışması ve yaratıcılığa kadar, bugün ve gelecekte hayati öneme sahip gelişimsel beceriler kazandırır.

Intel'in çalışması farklı tiplerdeki bilgisayarların çocuğunuzun bilgisayar kullanımıyla nasıl uyumlu olduğunu ve büyük oranda yaşı tarafından nasıl şekillendiğini açıklamayı amaçlıyor. Bu çalışma ile Intel, bilgisayarın kim tarafından ve ne şekilde kullanıldığına bağlı olarak, bazı bilgisayar özelliklerinin neden daha önemli olduğunu ortaya kokuyor. Genel amaçlı da kullanabileceğiniz bu çalışma okulların açıldığı şu günlerde çocuğuna nasıl bir bilgisayar alacağına karar vermeye çalışanlar için...

HANGİ YAŞ GRUBU İÇİN HANGİ BİLGİSAYAR? TIKLAYINIZ...

* 5-8 YAŞ ARASI İÇİN TIKLAYINIZ...

* 9 -11 YAŞ ARASI İÇİN TIKLAYINIZ...

* 12 – 14 YAŞ ARASI İÇİN TIKLAYINIZ...

* 14 – 17 YAŞ ARASI İÇİN TIKLAYINIZ...