İsveç'ten İstanbul'a büyük ilgi

İsveç'in yüksek tirajlı Aftonbladet gazetesi, 2018'de İstanbul'un yüzde 150'lik artışla en ilgi çeken mega kent olduğunu yazdı.

Giriş Tarihi 08 Mart 2018, 00:00 Güncelleme 08 Mart 2018, 15:13
İsveç’ten İstanbul’a büyük ilgi

İÇİNDEKİLER

İsveç'in yüksek tirajlı Aftonbladet gazetesi İstanbul'u turistik yönden sayfalarına taşıdı.

Gazete 2018'de İstanbul'un yüzde 150'lik artışla en ilgi çeken mega kent olduğunu yazdı. Dev bir metropol olarak İstanbul'da hareketli bir hayat isteyenlerin şehrin içinde kalması, sessizlik isteyenlerin ise adalara gitmesi tavsiye edildi.

Haberde Pierre Loti kahvesi, Kapalı Çarşı Türk Hamamları ve dünyanın incisi Boğaziçi'nin turistlerin en çok ilgisini çeken yerler olduğu belirtilerek, gece hayatını sevenler için Avrupa'nın en iyi gece kulüpleri, barlar ve dünyanın her ülkesinden restoranların da bulunduğunu yazdı.


İstanbul'da iki ayrı dünyanın yaşandığını antik İstanbul'da nostalji yaşanırken, modern İstanbul'da ise Avrupa'nın dev alışveriş merkezleri ve isim yapmış firmaların mağazalarının bulunduğuna değinen haberde, "İstanbul'da yok yok" şeklinde ifade edildi.

Haberde ayrıca, Klasik Türk kahvelerinin yanı sıra Avrupa'nın ve ABD'nin zincir kafelerini, Türk ve Osmanlı mutfağı örneklerinin İstiklal caddesindeki lokantalarda bulunabileceğini belirterek, İstanbul'a bir kere gelmek yetmez, birkaç kez gitmek gerekir" ifadelerine yer verildi.