Denizleri aşıyoruz

Tatil planlarını yurt dışına çeviren Türkler, gemi turlarına büyük ilgi gösteriyor. Cruise gemilerde 5 yıldızlı konfor ile dünyayı dolaşmak isteyen Türkler’in sayısı yüzde 300 arttı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Temmuz 2017 Güncelleme 12 Temmuz 2017, 00:00
Denizleri aşıyoruz

İÇİNDEKİLER

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşlar da tatil planlarını yapmaya başladı. Güney ve Ege sahillerini tercih edenlerin yanında çok sayıda Türk vatandaşı yurt dışında tatil yapıyor. Ortalama geliri olan Türkler Avrupa turlarına ilgi gösterirken, parası olanlar uzak ülkeleri tercih ediyor. Buralarda ise Amerika sahilleri, Bali gibi mekanlar bu yıl da gözde. Son yıllarda Türk turistler arasında gemi turları da çok ilgi görmeye başladı. Özellikle komşu Yunanistan adalarına vizesiz turların olması talepleri arttırırken uzak ülkeler de tercih sebebi oluyor.


Gemilerde bütçeye göre yatak odaları bulunuyor. Daha hesaplı odalar küçük kamaralar olurken ailelere özel lüks suitler de yer alıyor.

52 HAFTA SEFER
ABD'nin en büyük cruise firmalarından Royal Caribbean'ın Türkiye İletişim ve Pazarlama Direktörü Cihangir Canıyılmaz, Türkiye'den cruise tatiline çıkanların son 2 yılda yüzde 300 arttığını söyledi. Canıyılmaz, "Mimai'den Karayip Adaları'na 52 hafta boyunca sefer düzenliyoruz. Türk turist sayısındaki bu artışta Türk Hava Yolları'nın iki yıl önce Mimai'ye direkt sefer başlatması katkı sağladı" dedi. Bu yıl 50 bin kişi gemilerle tatile çıkarken 11 bin 500 kişiyi Royal'in gemileriyle tatile çıkartmayı hedeflediklerini belirten Canıyılmaz, bunun yüzde 70'ini gerçekleştirdiklerinin söyledi. Canıyılmaz, "Ramazan Bayramı'nda bin 275 kişi bizimle tura çıktı" dedi.


Cruise gemilerin içleri beş yıldızlı otelleri aratmayan konforlarla donatılmış durumda. Havuzdan restoranlara her imkan bulunuyor.


HER KONFOR VAR
●Cruise gemiler 5 yıldızlı otel konforunu sunuyor.
● Yolcular gemide havuzdan eğlenceye kadar her türlü imkandan yararlanabiliyor.
● Herşey dahil sistemde ayrıca bir ödeme yapılmıyor
● Gemiler değişik limanlara uğrayarak turistlerin o şehirleri gezmesine imkan veriyor.
● Yatak odalarının ücretleri büyüklüğe göre değişiyor. Küçük kamaralar daha hesaplı olurken, aileler için süit odalar bulunuyor.