Fenerbahçe play-off'a tutundu! Midtjylland - Fenerbahçe : 1-2 | MAÇ SONUCU

UEFA Avrupa Ligi'nde son hafta heyecanı yaşanıyor. Temsilcimiz Fenerbahçe, deplasmanda Midtjylland ile karşılaştı. Sarı lacivertliler sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Bu skorun ardından temsilcimiz adını UEFA Avrupa Ligi play-off turuna yazdırmayı başardı. İşte maçta yaşananlar ve atılan goller...

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Fenerbahçe play-off'a tutundu! Midtjylland - Fenerbahçe : 1-2 | MAÇ SONUCU

UEFA Avrupa Ligi'nde son hafta heyecanı yaşanıyor. Temsilcimiz Fenerbahçe, deplasmanda Midtjylland ile karşılaştı.

Sarı lacivertliler sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe'nin golleri Youssef En-Nesyri ve Edin Dzeko'dan geldi. Ev sahibi ekip ise Diao ve Andreasen ile güldü.

Bu skorun ardından temsilcimiz adını UEFA Avrupa Ligi play-off turuna yazdırmayı başardı.

Fenerbahçe, adını Avrupa Ligi play-off turuna yazdırdı. (AA)Fenerbahçe, adını Avrupa Ligi play-off turuna yazdırdı. (AA)
GOLLER

Midtjylland Diao ile öne geçti

En-Nesyri'den harika son vuruş! Skoru eşitledik


Dzeko geri dönüşü tamamladı


Andreasen ile 2-2'yi buldular

En-Nesyri gollerine devam ediyor. (AA)En-Nesyri gollerine devam ediyor. (AA)

MOURINHO'DAN 2 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Süper Lig'de 3-2 kazanılan Göztepe maçının 11'inde 2 zorunlu değişlik yaparak takımı sahaya sürdü. Portekizli teknik adam, UEFA listesinde yer almayan Oğuz Aydın ve sarı kart cezalısı Amrabat'ın yerine Mert Hakan Yandaş ve İsmail Yüksek'i görevlendirdi.

Kalede İrfan Can Eğribayat'ı görevlendiren Mourinho, savunma üçlüsünü; Djiku, Çağlar ve Yusuf Akçiçek'ten oluşturdu. Sağ kanatta Mert Hakan Yandaş, sol kanatta Szymanski'yi sahaya süren Mourinho, orta sahasının ortasında ise Fred ve İsmail Yüksek'e şans verdi. 10 numarada Tadic'i oynatan tecrübeli teknik adam, Dzeko ve En-Nesyri ikilisi ile gol aradı.

İSMAİL YÜKSEK 8 MAÇ SONRA 11'DE

Fenerbahçe'nin milli orta saha oyuncusu İsmail Yüksek, 8 maç sonra bir maça 11'de başladı. Son olarak Avrupa Ligi'nde Bilbao ile iç sahada oynanan karşılaşmaya 11'de başlayan İsmail Yüksek, Süper Lig'in 17'nci haftasında Eyüpspor ile oynanan maçta oyuna sonradan dahil olmuştu. İsmail Yüksek; Hatayspor, Konyaspor, Adana Demirspor, Göztepe, Lyon ve Kasımpaşa maçlarında sakatlığı nedeniyle görev alamamıştı. Milli orta saha Başakşehir FK maçında ise kadrosuna olmasına rağmen forma giymemişti.

Öte yandan Mert Hakan Yandaş da 2 aylık aranın ardından ilk 11'de forma buldu. Tecrübeli orta saha oyuncusu, son olarak 23 Kasım 2024'te Kayserispor ile oynanan mücadeleye 11'de başlamıştı.

MAXIMIN SON ANDA KADRODAN ÇIKARTILDI

Sarı-lacivertli ekipte, Danimarka deplasmanı kafilesinde yer alan Saint-Maximin, Midtjylland maçının kadrosundan son anda çıkartıldı. Tecrübeli kanat oyuncusu, dizinden yaşadığı sakatlık nedeniyle kadroya dahil edilmedi.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Real Madrid'den! Resmi teklif yapılacak

Trendyol Süper Lig'de şampiyonluk özlemine son vermek isteyen Fenerbahçe, birçok dünya yıldızıyla görüşmeye devam ediyor. Sarı lacivertliler yine flaş bir ismi gündemine aldı ve çok yakında resmi teklif yapılacak. Ayrıca sürecin olumlu tamamlanması adına da önemli bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Takvim.com.trTakvim.com.tr
Giriş TarihiGüncelleme Tarihi
Fenerbahçe'nin yeni transferi Real Madrid'den! Resmi teklif yapılacak

Yıllardır süren şampiyonluk hasretine son vermeyi hedefleyen Kanarya'da transfer için dev adımlar atılıyor. Jhon Duran ve Archie Brown'un ardından bir yıldızın daha kadroya dahil edilmesi adına uğraş veriliyor.

JHON DURAN'DAN AÇIKLAMALAR

Fenerbahçe'nin yeni transferi Jhon Duran, kulüp televizyonuna konuştu. 21 yaşındaki Kolombiyalı yıldız, transfer sürecine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte o sözler...

"F.BAHÇE ÇOK BÜYÜK BİR KULÜP"

"Burada olduğum için çok mutluyum, Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Çok büyük bir teknik direktörümüz ve çok iyi futbolcularımız var. Taraftarlarımızın gerek sokaklarda gerekse sosyal medyada göstermiş oldukları sevgi benim için çok önemliydi. Bir an önce takımımızın hedeflere ulaşmasına yardım etmek için sabırsızlanıyorum."

"ORADA ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM"

"Kariyerimde hep güzel yerlerde ve güzel kulüplerde oynadım. Genel olarak futbolun hep çekişmeli olduğu liglerde mücadele ettim. Futbola Envigado altyapısında başladım, çok küçüktüm ama orada tecrübeli takım arkadaşlarımdan çok şey öğrendim. Daha sonra ABD'ye gittim, orada kısa bir süre geçirdim ama kariyer anlamında bana çok tecrübe kattığını düşünüyorum. Ardından İngiltere'ye gittim. İngiltere'de kariyerimin en önemli anlarını geçirdim. Orada çok şey öğrendim, güzel tecrübeler yaşadım. Sonra Arabistan'a gittim ve şimdi de buradayım. Burada bana gösterilen sevgiye karşılık verebilmek için sabırsızlanıyorum."

"ŞAMPİYONLUK İÇİN SAVAŞACAĞIM"

"Farklı ülkelerden teklifler vardı ama ben buraya gelmek istedim. Kulübümüzün projesini, teknik direktörümüzün hedeflerini duyduktan sonra buraya geldim. Çekişmeli bir ligde yer alarak, şampiyonluk için savaşacağım. Türkiye Ligi önemli bir lig, ayrıca takım olarak Şampiyonlar Ligi'ne de katılmak istiyoruz. Dolayısıyla buraya gelmemin en iyi seçenek olacağını düşündüm ve vermiş olduğum karardan dolayı da çok mutluyum."

"DIEGO CARLOS'LA KONUŞTUM"

"Fenerbahçe'ye gelmeden önce onunla çok fazla konuşmadım ama geleceğim belli olduktan sonra konuştum ve 'Beni karşılamaya hazır mısın, ben geliyorum' dedim. Kendisi her zaman benim için çok iyi bir takım arkadaşı oldu. Birlikte oynadığımız dönemde de bana çok fazla şey öğretti. Onun burada olması benim buraya hızlı bir şekilde alışmama da yardımcı oluyor. Kendisi iyi bir takım arkadaşı."

"MOURINHO TARİHİN EN BÜYÜĞÜ"

"Kendisi ile iletişimimiz ben buraya gelmeden, Kolombiya'da iken başladı. Kendisi ile bir görüşme gerçekleştirdim. Benim buraya gelmemi istedi. Bana kulübün projelerinden bahsetti. Bence o dünya tarihindeki en büyük teknik direktörlerden bir tanesi. Onunla çalışıp çok fazla şey öğrenecek olmaktan dolayı çok mutluyum. Belirtmiş olduğum gibi benim için dünya tarihinin en büyük teknik direktörlerinden bir tanesi. Şimdiye kadar benim çalıştığım en büyük teknik direktör."

"UMARIM EN KISA SÜREDE..."

"Takım arkadaşlarımla gayet iyi bir ilişkim var. Bazıları için çılgın bile diyebilirim ama onların burada beni karşılama biçimi çok hoştu. Aynı zamanda genç oyuncuların saçları kesiliyordu. Bu Kolombiya'da da var olan gelenektir. Burada olduğunu bilmiyordum. Bizim için de çok eğlenceli anlardı. Onlarla takım arkadaşı olduğum için çok mutluyum. Bana göstermiş oldukları ilgi ve sevgiden dolayı çok mutluyum. Umarım en kısa sürede saha içerisinde de birbirimize alışıp, güzel başarılar elde ederiz."

"HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLAR LİGİ"

"Sosyal medyada taraftarlarımızla ilgili çok video görmüştüm. Öncelikle onların Dünya Fenerbahçeliler Günü'nü kutluyorum. Bu büyük kulübün, bu kadar büyük ve tutkulu taraftarları olduğunu bilmek çok güzel. Bu sezonla ilgili bizler ne istediğimizi biliyoruz. Her şeyden önce şampiyonluk için savaşacağız. Hedefimiz Şampiyonlar Ligi'nde olmak. Elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz ki sezon bittiğinde hem onlar hem bizler mutlu olalım."

REKORLA GİDEBİLİR

Yeni sezon kadro yapılanmasına hızla devam eden Fenerbahçe'de, transfer gündemini sarsacak bir gelişme yaşanıyor. Sarı-lacivertliler, Faslı golcü Youssef En-Nesyri için Suudi Arabistan'dan gelen astronomik teklifin eşiğinde.

Afrika basınında yer alan Africafoot haberine göre, Suudi Arabistan temsilcisi Al Qadsiah, forvet hattını güçlendirmek adına En-Nesyri'yi kadrosuna katmak istiyor. Ligue 1'e dönmeye hazırlanan Pierre-Emerick Aubameyang'ın yerine transfer hedefi belirleyen kulüp, tercihini Faslı yıldızdan yana kullandı.

Geçtiğimiz sezon başında Fenerbahçe'ye katılan 28 yaşındaki golcü, kısa sürede etkileyici performansıyla Orta Doğu kulüplerinin dikkatini çekti.

Fenerbahçe yönetimi, En-Nesyri için belirlediği bonservis bedelini 40 milyon Euro olarak açıkladı. Al Qadsiah'ın kısa süre içinde resmi teklifi sunması bekleniyor.

Eğer transfer bu rakamla gerçekleşirse, En-Nesyri Süper Lig tarihinin en yüksek bonservis bedeliyle satılan futbolcusu olacak.

EN-NESYRI'NİN PERFORMANSI

Sarı-lacivertli formayla 52 resmi maça çıkan En-Nesyri, 30 gol ve 7 asist üreterek takımın hücum hattında kilit bir rol üstlendi. Gösterdiği başarılı performansla yalnızca Fenerbahçe taraftarının değil, Avrupa ve Körfez kulüplerinin de dikkatini çekti.

İKİ AYRILIK KAPIDA

Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıkları kapsamında hem transfer çalışmalarına hem de kadro planlamasına hız verdi. Takıma yeni katılacak isimler kadar ayrılacak oyuncular da gündemde geniş yer buluyor.

3 TALİBİ VAR

Geçtiğimiz sezonun devre arasında büyük beklentilerle transfer edilen ancak sakatlıklar nedeniyle yeterince katkı veremeyen Diego Carlos, İngiltere'den üç kulübün radarına girdi. Premier League temsilcisi Burnley ile Championship ekipleri Sunderland ve Leeds United, Brezilyalı stoper için Fenerbahçe'ye resmi teklif sundu.

Sarı-lacivertli yönetim, 11.5 milyon euroya kadroya katılan deneyimli savunmacının takımdan ayrılmasına sıcak bakıyor. Ancak yalnızca zorunlu satın alma opsiyonu içeren teklifler değerlendirmeye alınacak.

LIVA'DAN AYRILIK SİNYALİ

Kaleci rotasyonunda da önemli gelişmeler yaşanıyor. Hazırlık maçlarında forma şansı bulan Dominik Livakovic, Portimonense karşılaşmasında ikinci yarıda kalesinde gol gördü ve bu durum sonrasında moral bozukluğu yaşadı.

Milliyet'in haberine göre, Hırvat file bekçisi ayrılmak istediğini kulübe bildirdi. Başkan Ali Koç ve yönetim kurulu, sezon sonunda Livakovic'e gelen teklifleri değerlendirmeye açık olduklarını futbolcuya iletti. Ancak şu ana kadar beklenen düzeyde bir teklif ulaşmadı.

BİRİNCİ İSİM İRFAN CAN OLACAK

Livakovic'in ayrılık kararında, teknik direktör Jose Mourinho'nun İrfan Can Eğribayat'ı birinci kaleci olarak düşündüğüne dair çıkan haberlerin etkili olduğu belirtiliyor.

CARVAJAL BOMBASI

Kadrosunu güçlendirmek isteyen Fenerbahçe'nin sürpriz bir hedefe yöneldiği öne sürüldü. Sarı-lacivertlilerin, Real Madrid forması giyen deneyimli sağ bek Daniel Carvajal için nabız yokladığı bildirildi.

JOSE MOURINHO LUCAS VAZQUEZ'İ VETO ETTİ

Sağ bek arayışlarını sürdüren Fenerbahçe, daha önce Kyle Walker ve Lucas Vazquez isimlerini gündemine almıştı. Ancak Walker Türkiye'ye gelmeyi kabul etmezken, İspanyol yıldız içinse teknik direktör Jose Mourinho'dan olumsuz rapor geldi. Bu gelişmeler sonrası sarı-lacivertliler rotasını Daniel Carvajal'a çevirdi.

RESMİ TEKLİF YOLDA

İspanyol basınında yer alan iddialara göre; Fenerbahçe, Real Madrid ile sözleşmesi 2026 yılında bitecek olan Daniel Carvajal için resmi teklif hazırlığında. Transferin birkaç gün içerisinde resmiyet kazanabileceği konuşuluyor.

Futbola Real Madrid altyapısında başlayan 33 yaşındaki Carvajal, 2012'de Bayer Leverkusen'e transfer olmuş, ancak 2013'te İspanyol devine geri dönmüştü. Kariyeri boyunca birçok şampiyonluk yaşayan deneyimli savunmacı, 6 Ekim 2024'te yaşadığı çapraz bağ sakatlığı nedeniyle uzun süre formasından uzak kalmıştı ve toplamda 53 maçta görev yapamamıştı.

Real Madrid'in Trent Alexander-Arnold transferinin ardından Carvajal'in takımdan ayrılmaya sıcak bakabileceği belirtiliyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.