Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesi heyecan dorukta: Beşiktaş kazanırsa Yanal’ın sonu olur

İlker Yağcıoğlu ve Oktay Derelioğlu yarınki derbiyi TAKVİM okurları için değerlendirdi. İlker Yağcıoğlu, "Fenerbahçe sahasındaki derbi kaybetmeme geleneğiyle galibiyete yakın. Ama Fener kaybederse Yanal ile yollar ayrılabilir. Derbinin sürprizi de Ozan Tufan olabilir." dedi. Oktay Derelioğlu ise "İki takım da yaralı. İki takımın da çıkış maç ı olabilir. Fener'in saha avantajı var ama Beşiktaş'ta da baskıyı kıracak oyuncular var. Fenerbahçe kaybederse Yanal'ın kalması zor..." yorumunu yaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Aralık 2019 Güncelleme 21 Aralık 2019, 08:22
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesi heyecan dorukta: Beşiktaş kazanırsa Yanal’ın sonu olur

İÇİNDEKİLER

Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesi heyecan artıyor. İki usta yazar, yarınki dev derbi öncesinde düşüncelerini TAKVIM okurları için açıkladı...

Kadıköy'de nasıl bir derbi bekliyorsunuz... Sizce hangi takım galibiyete daha yakın?
İ.Y: ŞU anda iki takım da sıkıntılı. Fenerbahçe iyi başladığı ligde özellikle deplasmanlardaki puan kayıplarıyla hedefinin gerisinde kaldı. Beşiktaş ise kötü başladığı ligde 6 maçlık bir seri yakaladı, geçen hafta Malatya'ya mağlup oldu. Taraftarın desteği iç sahada oynadığı maçlar göz önüne alındığında Fenerbahçe'nin geleneği bozmayıp kazanması daha olası.

MAÇTAKİ FORM GRAFİĞİ SONUCU ETKİLEYECEKTİR
O.D: Derbilerin havası başka olur. Malatya mağlubiyetinden sonra tekrar hava bulmak adına Fenerbahçe'yi yenmek isteyecektir. En kötü yenilmek istemeyecektir. İki takım da yaralı.. İki takımın da çıkış maçı olabilir. İki hoca da çıkış maçı olarak görüyor. F.Bahçe'nin saha avantajı var. Beşiktaş'ın o baskıdan çıkacak oyuncuları var. O anki form grafiği sonucu belirleyecek.



F.Bahçe ile Beşiktaş nasıl bir kadro ile sahaya çıkar... Derbide kozlar ve zaaflar ne olur?
İ.Y: Yıllardır evinde derbi kaybetmediği için bunun oluşturduğu güven Fener'in en önemli kozu. Taraftar desteği de var. Fenerbahçe kolay pozisyona giriyor. Kaybettiği maçlarda da kolay pozisyon buldular. Fener'in zaafı ise hızlı hücumlara önlem alamaması... Muriç, Gustavo ve Emre'nin performansı önemli. Sürpriz isim Ozan. Derbiye damga vurabilir.

STOPERLERİN PERFORMANSI ÇOK ÖNEMLİ
O.D: Ljajic Beşiktaş'ın en teknik oyuncularından. İstenileni veremedi. Rebocho'nun yerine Caner forma giyecektir. Abdullah hoca onda ısrar ediyor. Nkodou ile başlayacaktır Abdullah hoca. İki takımın da özel oyuncuları var. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın stoperlerinin performansı belirleyici olacaktır. Ancak iki takım da geriden oyun kuramıyor. Bu bölge belirleyici olabilir.



Kritik derbide alınabilecek muhtemel bir yenilgi iki takımın hocalarının geleceğini nasıl etkiler?
İ.Y: Ersun hocanın taraftarın gözündeki büyük kredisi neredeyse bitti. Kendi evinde Beşiktaş'a kaybetmek Ersun hocanın sonu olabilir. Beşiktaş'ın Abdullah Avcı ise 6 maçlık serinin ardından taraftarla barışmıştı. Geçen haftaki mağlubiyetin ardından tribünler Sergen Yalçın diye bağırdı. Yani Beşiktaş tribünleri Abdullah Avcı'yı tam benimseyemedi galiba.



ERSUN YANAL İÇİN DURUM DAHA KRİTİK
O.D: Maalesef Türkiye'deki antrenörlerin makuz talihi. Her antrenör için söylenebilir. Abdullah hocanın kredisi biraz daha fazla gibi. Ersun Yanal kaybederse Fenerbahçe ile yolları ayrılabilir. Beşiktaş kaybederse taraftarlardan yine sesler yükselmesi büyük ihtimal. Şunu da belirtmek gerek, eski derbilerin havası yok. Yabancı oyunculara özellikle derbinin önemini anlatmak zor.