TFF yöneticisi Selim Soydan'dan "penaltı isyanı" açıklaması

Fenerbahçe - Antalyaspor maçında yaşanan bir pozisyonun ardından ayağa kalkarak maçın hakemine tepki gösteren TFF yöneticisi Selim Soydan büyük tepki çekmişti. Tarafsız kalamadığı yönünde eleştirilen Soydan konuyla ilgili olarak, "Elbette maç seyrederken heyecanlanacağım. O pozisyonun penaltı olduğuna inandım ve bir anlık tepki koydum." dedi.

Giriş Tarihi 06 Ekim 2019, 15:32 Güncelleme 06 Ekim 2019, 15:36
TFF yöneticisi Selim Soydan’dan penaltı isyanı açıklaması

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe-Antalyaspor maçının 31. dakikasında Fenerbahçeli Isla'nın yakın mesafeden gönderdiği top Diego'nun eline çarpmış, bu pozisyonda penaltı isyanı yaşanmıştı.

Sarı-lacivertli futbolcuların dışında Fenerbahçeli yöneticilerin bulunduğu loca ile protokol tribünündeki tepkiler de sahaya yansımıştı. Maçı Şenol Güneş ile birlikte takip eden TFF'nin Milli Takımlardan Sorumlu yöneticisi Selim Soydan'ın hakem Yaşar Kemal Uğurlu'ya verdiği tepki SABAH Spor tarafından yakalanmıştı. Bu kareler dün sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu.

Fotoğrafa yansıyan tepkiyle ilgili olarak Selim Soydan şu açıklamayı yaptı:
"Ben Fenerbahçe'de futbol oynadım, yöneticilik yaptım. Elbette maç seyrederken heyecanlanacağım. O pozisyonun penaltı olduğuna inandım ve bir anlık tepki koydum. Bizi futbolun içinde tutan da bu heyecanımız zaten. Ancak hakem ne derse hepimiz saygı göstermek zorundayız. Karar ona aittir."

Spor yazarları Selim Soydan'ın Fenerbahçe - Antalyaspor maçında hakeme gösterdiği tepkiyi yorumladı.

MURAT ÖZBOSTAN: KENDİNİZİ TUTMALISINIZ
Futbol Federasyonu'nda görev yapan değerli yöneticilerin takım tutmaları kadar doğal bir şey olamaz. Buna saygı duymak lazım. Fakat federasyonda böyle bir görev icra ediyorsanız ne olursa olsun izlediğiniz maçlarda böylesine refleksler verilmesi de uygun düşmez. Sonra hem siz hem de bulunduğunuz TFF yönetimi ağır eleştirilere maruz kalır. Eğer kendinizi tutamıyorsanız da maçlara gitmemek daha doğru olur.

Bu olaya kendi açımızdan bakarsak.. Sonuç itibariyle herkesin 'Gazete okumuyoruz' yalanını ortaya attığı bu günlerde gazetelerin aslında satır satır takip edildiğini bir kez daha herkese göstermiş olduk. Çektiğimiz fotoğraflar yine sosyal medyanın gündeminde bir numaraya yerleşti.

LEVENT TÜZEMEN: BÜYÜK GAZETECİLİK BAŞARISI
SABAH Spor Türkiye'nin gündemine oturan muhteşem bir gazetecilik olayına imza attı. Foto muhabiri arkadaşımız Mustafa Nacar'ın Diego'nun eline çarpan top sonrası yerinden fırlayıp tepki gösteren TFF Yönetim Kurulu Üyesi Selim Soydan'ın isyanını kare kare yakalamasını çok büyük bir takipçilik ve başarı olarak görüyorum. Mustafa, bu tür konuşulan karelere devamlı olarak imza atıyor. Bu arada Mustafa'nın Selim Soydan'ı yakalama görüntülerini sayfada mükemmel bir şekilde değerlendiren SABAH Spor Müdürü Murat Özbostan ve ekibini de kutluyorum.

"SELİM SOYDAN'LA KONUŞTUM"
Selim Soydan benim ağabeyimdir. A Milli Takım Sorumlusu olarak daha sakin kalması gerektiğini kendisine de söyledim. Selim Ağabey bana şöyle dedi: "Fotoğrafı çeken arkadaşı kutluyorum. Pozisyonda heyecanlandım ve kendime engel olamadım. Diego'nun eli açıktı ve bana göre pozisyon penaltıydı."

Ben de kendisine Brugge-Galatasaray maçında Marcao'nun benzer pozisyonu yaşadığını ama İtalyan hakemin VAR'la konuştuktan sonra penaltı vermediğini hatırlattım. Bana göre Marcao ile Diego'nun olayları bire bir benziyor. Ancak bunu 'Galatasaray'ın menfaatlerini korumak için istifamı geri aldım' söylemi yapan Ali Dürüst'le bire bir karşılaştırmak son derece yanlış. Birinde söylem var, birinde fotoğraflara yakalanan eylem var. Selim Ağabey'in istifası öncelikle kendisinin sonra TFF'nin vereceği bir karardır.

GÜRCAN BİLGİÇ: SOYDAN FUTBOL İÇİN ŞANSTIR
Selim Soydan Türk futbolu için büyük bir şanstır. İyi Fenerbahçelidir, aynı zamanda çok iyi bir futbol adamıdır. Her maçı tutkuyla takip eder. Başında olduğu Milli Takım'da kurduğu arkadaşlık, yakaladığı dinamizm ve Şenol Güneş'in istikrarı da ortada. Tuttuğu takımın kazanmasını elbette isteyecek. Fakat bulunduğu mevki nedeniyle sakin kalmayı da başarması gerekiyor. Ama bu içi-dışı bir insan için çok kolay değil. Onun üstüne farklı yorum yapanlar aynı zamanda Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk'e Koç grubu ile olan bağlantıları nedeniyle benzer linçleri yapıyorlardı. Trolleri bırakıp işimize bakalım.