Club Brugge Galatasaray maçı hangi kanalda? Neden 19:55'te?

Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Galatasaray bugün deplasmanda Club Brugge ile karşılaşıyor. Karşılaşma beIN Sports 1’den naklen yayınlanacak. Maçın canlı anlatımı ve skor takibi takvim.com.tr'de olacak. Temsilcimizin bu akşam oynayacağı maç hakkında merak edilen detaylar araştırılmaya başlandı. Süper Lig’de geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nda gruplarda yer alma hakkı almıştı. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi ilk maçındaki en büyük kozu Radamel Falcao olacak. Galatasaray'da Club Brugge maçı öncesi Younes Belhanda oynamayacak. İşte Club Brugge Galatasaray maçı hangi kanalda? Neden 19:55'te? Sarı-kırmızılılar, Club Brugge’u mağlup etmesi halinde Avrupa kupalarındaki 100. galibiyetini alacak.

Giriş Tarihi 18 Eylül 2019, 16:42 Güncelleme 18 Eylül 2019, 16:42
Club Brugge Galatasaray maçı hangi kanalda? Neden 19:55’te?

İÇİNDEKİLER

Club Brugge Galatasaray maçı hangi kanalda? Galatasaray maçı neden 19:55'te, şifreli mi? Süper Lig'de geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nda gruplarda yer alma hakkı almıştı. Temsilcimizin bu akşam oynayacağı maç hakkında merak edilen detaylar araştırılmaya başlandı. İşte Club Brugge Galatasaray maçı hangi kanalda? Neden 19:55'te? Galatasaray, 2019-2020 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi macerasına Belçika deplasmanında başlayacak. Süper Lig şampiyonu olarak Türkiye'den Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım hakkı elde eden sarı-kırmızılı ekip, yedinci kez eleme oynamadan "Devler Ligi" gruplarına dahil oldu. Bugüne kadar UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele ettiği 15 sezonun 9'unda eleme turu oynamak durumunda kalan Galatasaray, ilk olarak 2002-2003 sezonunda gruplara direkt katıldı.

Galatasaray'ın muhtemel 11'i

Fernando Muslera, Mariano, Marcao, Christian Luyindama, Yuto Nagatomo, Steven Nzonzi, Mario Lemina, Jean Michael Seri, Ryan Babel, Sofiane Feghouli, Radamel Falcao.

Brugge muhtemel 11'i

Simon Mignolet, Simon Deli, Eder Balanta, Federico Ricca, Brandon Mechele, Mats Rits, Hans Vanaken, Ruud Vormer, Clinton Mata, David Okereke, Dennis

GALATASARAY Club Brugge maçı için tıklayınız

Galatasaray maçı neden 19.55'te?

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak maçlarda da saat değişikliğine gitmişti. UEFA, maçları iki ayrı dilime bölerken, Türkiye için klasik olan 21:45 (saatlerin geri alınmadığı dönemlerde 22:45) geleneği de ortadan kalkmıştı. Orta Avrupa Zaman Dilimi'ne göre (CET) maçlar 18:55 ve 21:00'de başlıyor. Yani Türkiye saatine göre maç saatleri 19:55 ve 22:00 oluyor.

Club Brugge - Galatasaray maçı hangi kanalda?

Karşılaşma beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak. Maçın canlı anlatımı ve skor takibi takvim.com.tr'de olacak. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi ilk maçındaki en büyük kozu Radamel Falcao olacak. Transfer döneminin son günlerinde kadroya dahil edilen ve sarı-kırmızılı formayı ilk kez Süper Lig'deki Kasımpaşa karşılaşmasında giyen Falcao, takımının tek golünü attı. Kolombiyalı futbolcu, Monaco ve Porto formalarıyla Şampiyonlar Ligi'nde 28 maça çıkarken, fileleri 14 kez havalandırdı. Falcao, Avrupa kupalarındaki 62 karşılaşmada ise 48 kez gol sevinci yaşadı.

Diagne eski takımına karşı

Geçen sezon Galatasaray kadrosunda yer alan Mbaye Diagne, Club Brugge formasıyla eski takımına karşı görev alacak. Sarı-kırmızılı takımın geçen sezonun devre arasında Kasımpaşa'dan transfer ettiği Diagne, 30 golle Süper Lig'in gol kralı olmuştu. Diagne, Galatasaray tarafından Club Brugge ekibine kiralık olarak gönderilmişti.

Belhanda sakat

Galatasaray'da Club Brugge maçı öncesi Younes Belhanda'nın sakatlığı bulunuyor. Sarı-kırmızılı takımın Kasımpaşa ile oynadığı karşılaşmada yüzüne darbe alan Belhanda, çenesindeki kırık nedeniyle ameliyat edilmişti.

Fatih Terim: Şampiyonlar Ligi müziğini çok seviyorum

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve öğrencileri Ryan Babel ile Ryan Donk, bugün Club Brugge ile oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi müsabakası öncesinde dün bir basın toplantısı düzenledi. Belhanda'nın eksikliğinin kendilerini etkileyeceğini söyleyen Terim, "Belhanda bizim için önemli bir oyuncu, her oyuncumuz gibi. Bu tip oyuncudan fazla yok bizde. Geçen seneden beri ona farklı görevler veriyoruz, bizim için ciddi bir kayıp. Yazılanlar kadar uzun bir süre olmayacak doğruyu yansıtmıyor. Yarın ki maçta önemli bir silahımızdı ama yapacak bir şey yok. Enteresan bir sakatlık oldu, çenesinde iki kırık oluştu. Acil şifalar dilemekten başka bir şey yapamıyoruz" diye konuştu.

"İlk 4 haftadan memnun değilim"

Ligde 4 haftada oynadıkları maçlardan memnun olmadığını söyleyen Terim, "4 haftadan Fatih Terim olarak memnun olmam söz konusu değil. 5 puan kaybetmişiz nasıl kaybettiğimiz önemli değil. Her maç kırmızı kart görmemiz falan, bunlar önemli değil. Sonuçta kaybetmişiz, çok da iyi oynamamışız. Benim açımdan bu, diğer taraftan bakarsan bazı oyuncular gitti bazıları geldi. Afrika Uluslar Kupası ve Copa America'da bulunan oyuncularımız vardı. Biri bir hafta sonra elendi, diğeri sonraki hafta elendi, diğeri finale gitti. Bu kadar karmaşık bir grubu sezon öncesinde birleştirmek kolay değil. Zaman alıyor milli takıma oyuncu vermek bizim için tabiki gurur vesilesi, ama faza sayıda oyuncu verince dönüşler sıkıntı olabiliyor. Lemina bir 45 dakika çıkarır diye düşündük ama onu bile bulamadık. Planımızda, programımızda olmayan başka şeylerle de karşılaşıyoruz. Muslera 1 gün önce geldi, konuştuk sağolsun oynarım dedi. Nagatomo aynı şekilde uzak doğudan geliyor. Onun için ben bizim oynadıkça daha iyi olacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Falcao kendini sevdirdi"

Falcao'nun karakteri ve mütevazılığı ile kendini takıma kısa sürede sevdirdiğini ifade eden Fatih Terim, "Falcao transfer döneminde biraz geç geldi tabii 2-3 haftalık bir eksiği doğal olarak oldu, her ne kadar oyuncu kendim çalışıyorum dese de takım antrenmanı gibi olamaz. 11'deki antrenmana sabah 9'da gelip 16'ya kadar çalışıyor. Oyun konsantresi, oyuna olan açlığı bizi çok sevindirdi. Pek eksikliği var gibi görünmedi. Her geçen gün daha iyi olacak, o inancı taşıyorum. Profesyonelliğine, futbolculuğuna diyecek bir şey yok. Karakteri ve mütevazılığı ile takıma kendini sevdirdi, onunla birlikte biz de daha da iyi olacağız" dedi.

"Diagne'ye teşekkür ederim"

Diagne'ye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Terim, "Takımlar arası oyuncu geçişlerine hep sıcak baktım ben. Kiralıklar dahil, gitmelere gelmelere de Fatih Terim olarak bir şey demiyorum. Diagne de bunlardan bir tanesi takımımıza katkıları için ona teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman Galatasaray'a hizmet etmiş hiçbir oyuncuya teşekkür dışında bir bakış açısı ile yaklaşmam, bu zaten Galatasaray'ın anane ve kültürüne yakışık olamaz. Şimdi rakibiz, kendi takımının kazanması için oynayacaktır, bundan doğal bir şey de yok. Burada ona selamlarımı iletiyorum ve kendisine başarılar diliyorum" açıklamasında bulundu.

"Şampiyonlar Ligi müziği bana nerede olduğumu hatırlatıyor"

Şampiyonlar Ligi müziğini çok sevdiğini ve onu duyduğu andan itibaren müziğin etkisine girdiğini söyleyen Fatih Terim, "Şampiyonlar Ligi şu an dünyanın en büyük organizasyonlarından birisi. Bu kapıdan girdiğin zaman sadece futbolu görmüyorsunuz, müthiş bir ekonomi de görüyorsunuz. Galatasaray'ın kuruluş amacı olan bu dev organizasyonlarda bulunma isteği, başarılı olmak arzumuz olan büyük bir marka. İlk maçımızda iyi başlamak hepimizin amacı. Bizden biraz daha olsa da bütçe olarak birbirimize yakınız. Şampiyonlar Ligi müziğini özledim, onu çok seviyorum açıkçası bayılıyorum o müziğe. Beni etkiliyor, bana nerde olduğumu hatırlatıyor. Bu müziği duymak başka. Hiç bıkmadan dinleyeceğim müzik budur" diye konuştu.

"Hem keyifli bir futbol hem de bir galibiyetle ayrılmak niyetindeyiz"

Club Brugge karşısında iyi bir futbolla 3 puan almak istediklerini belirten Terim, "Geçen seneki davranışlarımızdan sonra bu sene kadromuzu bir oyuncu artırdık, grupta kimi çekersek çekelim aynı şartlarda mücadele etmiyoruz, yazın zaten gördünüz satmadan alamıyoruz, borçlar gibi türlü sorunlar yaşadık. Rakiplerimiz bu durumda değil. Brugge bu sene Mignolet transferi ile başladı. Gençler ve tecrübelileri iyi harman etmiş bir takım. Tehlikeli genç oyuncuları ve çok önemli forvetleri var. Dikkat etmemiz gerekecek. Futbol kültürü olarak da benzer bir yapıdayız. Onlar sahasında galibiyetle başlamak isteyeceklerdir ancak biz de aynı durumdayız. Hem keyifli bir futbol hem de bir galibiyetle ayrılmak niyetindeyiz. Hepimizin isteği bu" şeklinde konuştu.

"Grupta ilgin şeyler olabilir"

Bulundukları grubu da değerlendiren Fatih Terim, "Muhakkak ki grubumuz net herkese göre. Ama oyunlar sahada oynanıyor. Emek vereceksiniz. Masa başı veya kağıtta oynanmıyor, favorilere saygı duyuyoruz. Enteresan bir grup olabilir. Genk ve Cercle Brugge maçlarını izledim. Umut ediyorum ki iyi başlarız. Sonra Ali Sami Yen'de iki tane oynayacağız. Bakalım neler olacak? İlginç işler olabilir, futbol böyle bir oyun" açıklamasında bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Terim, gruptaki diğer iki takım Paris Saint-Germain ve Real Madrid'in durumu hakkındaki soruya gülerek, "Tek sevindirici olay, rakiplerimiz eski halinde değil. Real Madrid de, Paris Saint-Germain de eski formunda değil. Tek tesellimiz o" dedi.

Öte yandan deneyimli teknik adam, kendisine İtalyanca yöneltilen bir soruya İtalyanca yanıt verdi.

Babel: Şu an Galatasaray'dayım, gelecekte de nerede olacağımı bilemem

Ryan Babel, heyecanla yarın ki maçı beklediklerini ifade ederek, "Yeni futbolcular hep birlikte yeterince çalıştık. Yeni bir takım ve zamandayız, herkes heyecanlı bir şekilde Şampiyonlar Ligi'ni bekliyor, ben de bekliyorum. Futbol bu. Nerede olacağını bilemezsin. İngiltere'deyken gençtim. Şu an Galatasaray'dayım, gelecekte de nerede olacağımı bilemem" şeklinde konuştu.

Donk: Çok iyi bir maç olacak

Ryan Donk ise Galatasaray'da olmaktan mutlu olduğunu söyleyerek, "Galatasaray ile burada bulunmaktan mutluyum. Club Brugge fanatik bir kulüp, her taraftan seyirciler geliyor, sanırım çok iyi bir maç olacak" dedi.

Hazırlıklar tamam

Öte yandan sarı kırmızılı takım, Club Brugge maçı öncesi son çalışmasını yaptı. Yarın saat 19.55'te Jan Breydel Stadyumu'nda Club Brugge ile Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk hafta maçında karşı karşıya gelecek Galatasaray, maçın oynanacağı statta son çalışmasını yaptı.