Ahmet Çakar'dan Bülent Yıldırım ve Serkan Çınar kararına flaş yorum: Galatasaray'ın şampiyonluğu şaibelidir...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), 2019-2020 futbol sezonunda görev yapacak hakemleri açıkladı. Bülent Yıldırım ve Serkan Çınar bu listede kendine yer bulamadı. MHK, ayrıca Üst Klasman'da düdük çalacak hakem sayısını da 43'e çıkardı. Usta spor yazarı Ahmet Çakar bu kararı yorumladı.

Giriş Tarihi 18 Temmuz 2019, 12:50 Güncelleme 18 Temmuz 2019, 12:56
Ahmet Çakar’dan Bülent Yıldırım ve Serkan Çınar kararına flaş yorum: Galatasaray’ın şampiyonluğu şaibelidir...

İÇİNDEKİLER

MHK Başkanı Zekeriya Alp ve yönetimi ilk icraat olarak geçen sezonun en çok tartışılan iki hakemi Bülent Yıldırım ile Serkan Çınar'ı kadro dışı bıraktı. Bu durumu nasıl yorumluyorsunuz?

MHK'nin Bülent Yıldırım ve Serkan Çınar'ı kadro dışı bırakması bir anlamda geçen senenin şaibeli olduğunun resmen beyanıdır. Tamam kabul ediyorum. Özellikle Serkan Çınar bana göre Rizespor-Galatasaray maçında çok ciddi masum olmayan yanlışlar yaptı. Bülent Yıldırım'ı ise Galatasaray-Beşiktaş derbisinde beğenmedim ama öylesine kariyeri olan hakemi yok etmek doğru değil.

Bu karar istikbalde Galatasaray'ın aleyhine bir durumdur. Aslında MHK iki hakemin kafasını kopararak şu mesajı verdi: "Geçen yılki şampiyonluk şaibelidir, ey hakemler bu sene düzgün davranın." Ama madalyonun bir de öbür yüzü var. Karar hakemler tarafından şöyle de algılanabilir; "Önümüzdeki yıl Galatasaray lehine hata yapan hakemi tasfiye ederim."

Sizce üzeri çizilmesi gereken başka isimler var mıydı?

Şahsi görüşüm şöyle yapılmalıydı; her iki hakem de listede kalıp, özellikle Serkan Çınar'a maç verilmezdi. Ama Bülent Yıldırım gibi Türk futbolunun çok önemli yüklerini taşımış bir hakemin birden tasfiye edilmesi doğru değil. O da listede kalıp zaman zaman maçlar verilerek kamuoyu önüne atılmayabilirdi.

Yeni MHK başarılı olmak istiyorsa sezona nasıl başlamalı? Neler yapıp neler yapmamalı?

Yeni MHK'nin başarılı olma şansı yok. Yeni MHK torpille kurulmuş, araya adamlar koyarak koltuklar kapılmış, hakemlikten hiç anlamayan eski futbolcu Zekeriya Alp'in egolarıyla kurulmuş manasız ve zararlı bir MHK'dir. Haftalar ilerledikçe göreceksiniz bu MHK sokağa çıkamayacak. Zekeriya Alp, koltuk uğruna tuhaf adamları listesine aldı. Bu adamlarla Türk hakemliğinde arpa boyu yol ilerlenemez.