Anadolu Efes, Fener'i devirdi! 92-73

Anadolu Efes, Fener'i devirdi, tarihinde ilk kez Finale yükseldi. Çekişmeli geçen ilk devrenin ardından 3. çeyrekten itibaren Shane Larkin’in inanılmaz performansı maçın şeklini değiştirdi... Larkin 30 sayı, 7 ribaund, 7 asistle Efes’i finale taşıdı. Üst üste 5. kez Final-Four oynayan Fener ise hüsrana uğradı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mayıs 2019 Güncelleme 18 Mayıs 2019, 08:03
Anadolu Efes, Fener’i devirdi! 92-73

İÇİNDEKİLER

Tarihe geçen Türk derbisinde zafer Anadolu Efes'in... 18 yıl sonra THY Euroleague'de Final Four'a yükselen Lacivert-Beyazlılar, Fenerbahçe Beko'yu 92-73 yenerek tarihinde ilk kez finale yükseldi. Anadolu Efes, İspanya'nın Vitoria şehrinde yarın akşam Avrupa'nın en büyüğü olabilmek için parkeye çıkacak.

MAÇ ÇOK DENGELİ BAŞLADI
Dengeli başlayan ilk çeyrekte Fenerbahçe, Green'le Efes ise Micic ve Larkin ile skor buldu. Kanarya periyodu 20-19 önde tamamladı... Efes, Larkin'in direksiyona geçmesiyle devreye 45-40 önde girdi.

3. ÇEYREKTE FIRTINA GİBİYDİ
Ataman'ın ekibi 3. çeyreğin başlamasıyla beraber adeta fırtına gibi esti. Micic ve Larkin'in hücumdaki dominasyonuyla sürekli skor bulan Anadolu Efes son 10 dakika öncesi farkı 11 sayıya çıkardı: 57-68.

LARKİN'DEN TEK KİŞİLİK ŞOV
Son
çeyrek ise adeta Larkin'in şovuna sahne oldu. ABD'li yıldızın basketleriyle farkı giderek açan Efes rahat bir şekilde adını finale yazdırarak CSKA Moskova'nın rakibi oldu. Larkin 30 sayıyla yıldızlaştı. Efes- CSKA Finali yarın saat 21.30'da.

REKORUN FARKINDA DEĞİLİM
İnanılmaz bir performans sergileyerek anadolu efes'i finale taşıyan shane larkin, "rekor kırdığımın farkında değilim. sezon ilerledikçe bir araya gelmeye başladık. şu an en iyi oyunumuzu oynuyoruz" ifadesini kullandı. abd'li yıldız, "şimdi gözünümüzü finale çevirdik" dedi.


ALİ KOÇ BİR HÜSRAN DAHA YAŞADI
Başkanlığının ilk sezonunda futbolda büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Ali Koç dün de basketbolda yıkıldı. Koç'un üzüntüsü objektiflere de yansıdı.

NORMAL SEVİYEMİZDE OYNAMADIK!
Fenerbahçe'nin deneyimli coach'u Zeljko Obradovic, Efes yenilgisi sonrası öz eleştiride bulundu. Kendi performanslarını altında kaldıklarını söyleyen Obra, "Tüm sezon hiç bu kadar kötü savunma yapmadık. Bugün verdiğimiz görüntü beni çok üzdü." dedi. Obradovic, mağlubiyetten ötürü taraftarlardan da özür diledi.


GOLDEN STATE GİBİYDİK
Anadolu Efes'in coach'u Ergin Ataman, Fenerbahçe karşısında harika bir oyunla galip geldiklerini söyledi. Sezon genelindeki etkili oyunlarını ortaya koyduklarını belirten Ataman, "Seyirciler, Anadolu Efes'in Golden State Warriors'a benzeyen oyununu izlediler. Onlar gibi oynuyoruz. Tüm takımı tebrik ediyorum" diye konuştu.

KUPAYI ALACAĞIZ
Ataman final maçı için ise "Aynı disiplinle oynayıp kupayı alacağız" dedi. Ataman, antrenörlük kariyerinde ilk kez Euroleague finaline yükselmeyi başardı.