Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes Euroleague Final Four finali için sahada

THY Euroleague’de F.Bahçe Beko ile Anadolu Efes saat 19.00’da finalist olmak için kozlarını paylaşacak. CSKA Moskova ile Real Madrid saat 22.00’de karşı karşıya gelecek. Kazanan bir Türk takımı ile finalde karşılaşacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mayıs 2019 Güncelleme 17 Mayıs 2019, 07:57
Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes Euroleague Final Four finali için sahada

İÇİNDEKİLER

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde (Euroleague) Dörtlü Final heyecanı bugün İspanya'da başlayacak. Türkiye'den Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes, İspanya'dan Real Madrid ile Rusya'dan CSKA Moskova takımları, 2018-2019 sezonunun en büyüğü olmak için Vitoria-Gasteiz kentinde kapışacaklar.

TÜRKİYE BU MAÇA KİLİTLENECEK
Final-Four'un ilk maçlarında bugün 19.00'da Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'le; 22.00'de Real Madrid ise CSKA Moskova'yla finale çıkma mücadelesi verecek. Maçları beIN Sports verecek.

EFES İLKİ BAŞARMAK İSTİYOR
Fenerbahçe Beko üst üste 5. yıl final- four oynayacak. Anadolu Efes ise 3. kez final four'da. Anadolu Efes kazanırsa tarihinde ilk kez final oynayacak. Fenerbahçe ise son 3 yılın finalisti, önceki sezonunda da şampiyonu.

BÖLGEYE 48 MİLYON EURO KATKI...​
Vitoria-Gasteiz kenti tarihinde 3. kez final-four'a ev sahipliği yapacak. Dörtlü Final'in bölgeye sağlayacağı ekonomik katkının 48 milyon avro olması bekleniyor. Dörtlü Finali izlemek için 31 ülkeden 650 gazeteci akredite olmuş durumda.

ERGİN ATAMAN ÇOK İDDİALI BAŞARACAĞIZ
Euroleague Final Four basın toplantısında Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman açıklamalar yaptı ve "Özgüvenimiz tam, başaracağız" dedi. Ataman şu ifadeleri kullandı: Şunu biliyoruz ki EuroLeague tarihinin gelmiş geçmiş en iyi koçuyla karşılaşacağız. Euro- League'in en iyi takımına karşı oynayacağız. Ancak bizim de özgüvenimiz tam, kendimize inanıyoruz, başaracağız. İki Türk takımının burada olması ve Avrupa basketbolunda bir ekol olan Anadolu Efes'in yıllar sonra nihayet hak ettiği Final Four'a çıkmış olması benim için bir gurur kaynağı.

Şampiyonluk İbiza'da kutlanacak
Anadolu Efes cocah'u Ergin Ataman, Final Four'u kazanırlarsa nasıl kutlama yapacaklarına dair gelen soruya ise gülerek; "Pazartesi İbiza'ya giderek orada kutlama yapacağız. Sonra da Türkiye'ye döneceğiz ve lig maçlarına hazırlanacağız" yanıtını verdi.​

OBRA'DAN GERİ ADIM YOK 2 GALİBİYET DAHA!
Euroleague Final Four toplantısında herkes Obradovic'in ne diyeceğine odaklandı. Obradoviç, "Sezon içerisinde 28 galibiyet aldık. Şimdi 29. ve 30. galibiyetlere ihtiyacımız var. Bunu yapmak için çalışıyoruz. Her ne olursa olsun oyuncularımla gurur duyuyorum. Pick and roll savunması oyunun bir parçası. Anadolu Efes, pick and rollü son derece etkili oynayan bir takım. Biz de Final four maçında olması gereken agresif savunmayı yapacağız. 4-5-6 oyuncu pick and roll'ü çok iyi yaparak cezalandırabiliyorlar takımı" ifadelerini kullandı. Obradovic, idmanlara çıkan Vesely ve Kalinic'in performansının soru işareti olduğunu da söyledi.



OBRADOVİC 10. ZAFERİ İSTİYOR
FENERBAHÇE Beko coach'u Obradovic'in kariyeri boyunca tam 9 Euroleague şampiyonluğu var. Bu şampiyonlukları 5 ayrı takımla elde etti. Bu takımlar Partizan, Badalona, R.Madrid, Panathinaikos ve Fenerbahçe. Vitoria'da 10. kez bunu başarmaya çalışacak.



FENER'E 2 MÜJDE
Fenerbahçe'de durumları merakla takip edilen Jan Vesely ve Nikola Kalinic'in müjdeli haber geldi. Son 3 idmanda takımla birlikte çalışan Vesely ve Kalinic'in bugün Anadolu Efes'e karşı forma giyeceği öğrenildi. Gigi Datome ile Lauvergne ise final four'da yer almayacaklar. Anadolu Efes'te ise sakatlığı bulunan bir oyuncu bulunmuyor.