Bu maçı alan şampiyon olur! Evren Turhan ve Oktay Derelioğlu Galatasaray- Beşiktaş derbisini analiz etti

Evren Turhan: Başakşehir mental olarak yarışı götürecek durumda değil. Derbiyi kazanan takım büyük moral kazanır ve şampiyonluğa da ulaşır... Oktay Derelioğlu: Derbiyi kazanan belki puan olarak ligin zirvesine yerleşmeyebilir. Ancak moral motivasyon açısından büyük bir avantaj elde eder.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mayıs 2019 Güncelleme 03 Mayıs 2019, 07:56
Bu maçı alan şampiyon olur! Evren Turhan ve Oktay Derelioğlu Galatasaray- Beşiktaş derbisini analiz etti

İÇİNDEKİLER




Pazar
günü oynanacak Galatasaray- Beşiktaş derbisi öncesi heyecan artıyor. İki usta yazar, daha önce bu tür maçların havasını defalarca solumuş Evren Turhan ve Oktay Derelioğlu dev derbiyi analiz etti.

Nasıl bir derbi bekliyorsunuz? Sizce hangi takım galibiyete daha yakın?

E.T: Saha ve seyirci avantajıyla Galatasaray favori… Beşiktaş son haftalarda oyun olarak daha formda olsa da Galatasaray iç sahada çok farklı bir takım kimliğine bürünüyor. Geçen sezonu hatırlarsak yine iç sahada Beşiktaş maçını kazanmışlardı. Bence bir dejavu yaşanacak. Galatasaray, Fatih Terim faktörünün de etkisiyle ne maçı ne de şampiyonluğu bırakmaz.

0.D: Çok zor bir derbi olacak. Şampiyonu belirleyecek bir derbi. Beşiktaş çok formda. Son haftalarda iki takıma bakarsak, Galatasaray bu Beşiktaş'ı çok zor yener. Özelilkle Burak'ın liderliğinde adeta geriden kopup gelen bir Beşiktaş var. Galatasaray ise çok tutarsız oynuyor. Bir var bir yoklar. Tabii ki onların da en büyük avantajı saha ve seyircisi olacak. Eğer Galatasaray bunu kullanabilirse skoru lehine çevirebilir.



BÜYÜK MORAL KAZANDIRIR

'Derbiyi kazanan takım şampiyon olur' görüşü var. Katılıyor musunuz?

E.T: Başakşehir'i mental olarak yarışı götürecek durumda görmüyorum. Bence bu derbiyi kazanan sezon sonunda ipi göğüsler. Çünkü alınacak galibiyet sadece 3 puan değil, moral motivasyon olarak da büyük bir artı getirecek.

0.D: Başakşehir 4 haftada 8 puan kaybetti. Buraları oynamak kolay değil. Derbiyi kazanan kesinlikle şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj yakalar. Mental olarak da en güçlü taraf olur.



YILDIRIM'A GÜVENMİYORUM


MHK dev derbiye Bülent Yıldırım'ı atadı? Ne düşünüyorsunuz?

E.T: Bülent Yıldırım'a kesinlikle güvenmiyorum. Ali Palabıyık ve Mete Kalkavan'a da. Ama bu üçlü son 3 haftada G.Saray maçına atandı. Her hafta aynı şeyi söylüyorum. İnşallah hakem kararları derbinin önüne geçmez.

0.D: Bülent Yıldırım'ın işi çok zor. Atmosferi yüksek bir derbi olacak. Allah kolaylık versin diyorum. Hakem şansı diliyorum.


KİLİT İSİMLER FEGHOULİ & BURAK YILMAZ

Evren Turhan: Feghouli ve Belhanda, G.Saray'ın en önemli ikilisi. Burak'a çok dikkat etmek gerek. Oktay Derelioğlu: Burak yine Beşiktaş'ın en büyük silahı olacak. Feghouli, Galatasaray'ın kilit ismi.

E.T: Feghouli ve Belhanda'nın ne yapacağı G.Saray için çok önemli. Bu ikili eğer iyi oynamazsa Galatasaray maç kazanamıyor. Geçen sezon bu ikili sorumluluk almış, derbiler kazanılınca şampiyonluk gelmişti. Bu sezon da aynısı olacaktır. Belhanda ve Feghouli derbiye damgasını vurabilir.

O.D: Burak Yılmaz inanılmaz formda. Kuşkusuz en büyük silah olacak. Şenol hocanın yine Kagawa ile başlamasını beklemiyorum. Güven formayı aldı ve müthiş bir özgüven ile oynuyor. Lens de yine 11'de olacaktır. Quaresma ikinci yarıda oyuna girer. Galatasaray adına Feghouli en formda ve önemli isim.

2. YARININ YILDIZI
Feghouli ikinci yarıda adeta istim üzerinde. Galatasaray'ın hücum yükünü sırtlayan isim oldu.

COŞTU BİR KERE!
Müthiş bir form yakalayan Burak Yılmaz, attığı goller ve oynadığı futbolla herkesi hayran bırakıyor.



FATİH TERİM, DİAGNE'DEN VAZGEÇMEZ
E.T: Diagne hem maliyeti hem de performansı nedeniyle sürekli tartışılıyor. Ancak bu tartışmaların ne yeri ne de zamanı. Sezon sonunda oturulur ve gerekli değerlendirmeler yapılır. Fatih hocayı tanıdığım kadarıyla sezon sonuna kadar kesinlikle Diagne'den vazgeçmez, derbide de 11'e koyar. Oyunun gidişatına göre ikinci yarı Mitroglou girebilir.