Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal: Kadıköy’ü hissettirin

Her yerde pres isteyen Yanal, “İkili mücadelelerde sert olun. Kadıköy’de olduklarını hissettirin” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Nisan 2019 Güncelleme 14 Nisan 2019, 07:59
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal: Kadıköy’ü hissettirin

İÇİNDEKİLER




BASKI YAP, RAKiBi HATAYA ZORLA

G.Saray'ın deplasman maçlarını analiz eden Ersun Yanal, Sarı-Kırmızılılar'ın baskı karşısında zorlandıklarırı tespit etti. Santra ile birlikte pres isteyen Yanal, "İkili mücadelelerde topa sert olun. Sürekli hataya zorlayın ve Kadıköy'de olduklarını hissettirin" talimatını verdi.


PASLA HÜCUMA ÇIKMALARI YASAK!
F.Bahçe, G.Saray savunmasının pasla hücuma çıkmasına engel olacak. Özellikle oyun kurmada sıkıntılı olan Ahmet Çalık'ın üzerine oynanacak. Yanal rakibi uzun pas tercihleriyle oyun planından uzaklaştırmayı, dönen topları kazanıp oyuna hakim olmayı planlıyor.


HEDEF ONYEKURU'NUN ARKASI
Onyekuru'nun savunmaya gerekli yardımları yapmadığını tespit eden Yanal, Galatasaray'ın sol kanadını gözüne kestirdi. Başarılı teknik adam, sağ bekte oynatacağı Dirar ve önündeki Moses'la birlikte Zajc'ı da bu bölgeye sokarak rakibin solunu çökertmek istiyor.


BELHANDA&DIAGNE'YE TUZAK VAR
Yanal psikolojik faktörleri de ön planda tutuyor. Belhanda ve Diagne'nin çabuk sinirlenip oyundan düştüğünü futbolcularına anlatan Yanal, özel bir plan yaptı. Hedef Belhanda ile Diagne'yi topa sertlikle kızdırıp kart görmesini sağlamak ve oyundan düşürmek.


GEREKSiZ YERDE FAUL YAPMAK YOK
Yanal'ın derbide en çok çekindiği noktalardan birisi duran top savunması... Tecrübeli hoca bu sezon birçok maçta duran top golü yemeleri nedeniyle futbolcularından kaleye yakın yerlerde gereksiz faul yapmalarını yasakladı. Bu konuda çok sert uyarılarda bulundu.