İlker Yağcıoğlu ve Evren Turhan derbiyi psikolojik açıdan değerlendirdi

İlker Yağcıoğlu: Fenerbahçe derbi performansı ve saha avantajıyla yine favori. Ancak Sarı-Lacivertliler ‘20 yılın ardından ilk kaybedecek takım olma’ baskısını yakından hissedecek. Bu da sahaya yansıyacak. Evren Turhan: 20 yıllık seri Fener için artık psikolojik üstünlük değil büyük bir baskı getiriyor. G.Saray teknik adam, kadro, form ve bu kez psikolojik olarak da rakibinin önünde. Bence seri bu yıl bitecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Nisan 2019 Güncelleme 11 Nisan 2019, 07:58
İlker Yağcıoğlu ve Evren Turhan derbiyi psikolojik açıdan değerlendirdi

İÇİNDEKİLER



Derbinin
stratejisini tamamen değiştirecek bir maç var. O da cumartesi günkü Beşiktaş-Başakşehir karşılaşması... Fenerbahçe açısından değişen birşey yok. Amaç 20 yıllık Kadıköy geleneğini sürdürmek. Galatasaray için ise şampiyonluğun kaybedildiği ya da kazanılacağı bir maç olabilir. (Evren Turhan)

BÖYLE MAÇLARI BİLİYORLAR!
Fenerbahçe için en büyük güç taraftarı... Böyle maçlarda Fenerbahçe ne konumda olursa, kadrosu nasıl olursa olsun çok farklı bir inançla ve motivasyonla oynuyorlar. Ve istediklerini almayı biliyorlar.

POZİTİF ETKİSİ DE VAR AMA...
20 yıllık müthiş serinin pozitif yönden bir etkisi olsa da bir de işin ters tarafı var. F.Bahçeli oyuncular 20 yılın ardından ilk kaybedecek takım olma baskısını da hissedebilirler. Bu durum da sahaya yansıyacaktır.


EN BÜYÜK AVANTAJ SOLDADO
F.Bahçe bir kere baskılı oynamalı. Şu anda G.Saray'ın en zayıf halkası stoper bölgesi. Soldado gibi bir santrforla oynamak Fener'e büyük avantaj getirecek. Stoperlerin üzerine oynamalı. Onları zorlamalı.

KOLAY GOL YEME SIKINTISI VAR
Takımın en büyük zaafı ise iyi oynasa bile gol yemesi. Özellikle baskı yaptıkları anlarda Onyekuru ve Feghouli ikilisine dikkat edilmezse G.Saray kolay bir şekilde Fenerbahçe kalesine gelip pozisyon bulabilir.



DERBİNİN KİLİDİ ORTA SAHA
Ekici'nin yokluğu büyük sıkıntı. Ersun hoca büyük ihtimalle Zajc'ı kullanır. Orta saha oyuncularının performansı kritik. Topa sahip olmak ve rakibe oyunu kabul ettirmek derbinin anahtarı.

YANAL YENİ SEZONU GÖREMEZ
O sene bu sene olursa Ersun hocanın devam şansı kalmaz. Ali Koç'un da populeritesi oldukça azalır. Ancak derbi performansı ve saha avantajıyla Fenerbahçe galibiyete yakın. G.Saray en fazla beraberlik alabilir.



Bu derbi çok farklı bir derbi. Çünkü Fenerbahçe, Galatasaray'ın rakibi değil. Bir taraf kötü giden sezonun başarısızlığını unutturmak, diğer taraf ise şampiyonluk istiyor. Uzun yıllar sonra böyle bir karşılaşma izleyeceğiz. Eğer cumartesi günü Başakşehir kaybederse, derbi Galatasaray için belki de şampiyonluk maçı olacak. (Evren Turhan)


BU BASKI FENER'E ÇOK FAZLA!
20 yıllık seri Fener için artık psikolojik üstünlük değil büyük baskı getiriyor. "Aman kaybeden biz olmayalım" diyeceklerdir. Ortada facia bir sezon olduğu da düşünülürse, bu baskı Fener'e çok fazla gelebilir.

PSİKOLOJİK TABLO AVANTAJ
Yenilgi halinde Yanal yeni sezonda takımın başında olamaz. Ali Koç için de büyük sıkıntı yaşanır. Kampanya unutulur, ağır eleştiriler başlar. Her şey terse döner. Psikolojik tablo G.Saray için çok büyük bir avantaj.


​EN DOĞRU TERCİH FERNANDO
Marcao ve Luyindama'nın yokluğu kuşkusuz büyük sıkıntı. Donk'un stoperde oynaması kesin gözüküyor. Partneri konusunda en yakın isim olarak Fernando'yu görüyorum. Tecrübesi ve tekniğiyle en mantıklı tercih.

​26 GOL ATMIŞ, 'ÇÖP' DİYORLAR
Diagne büyük bir silah olacak. Bazıları 'çöp' diyor ama adam 26 gol atmış. 4 tane daha atsa lig tarihine geçecek. Kendisini kesinlikle çok başarılı olarak görüyor ki bence de öyle. F.Bahçe'ye de gol atacağını düşünüyorum.


​KİLİT BELHANDA&FEGHOULİ!
Belhanda ve Feghouli çok formda. Kilit isimler. Onyekuru da böyle maçları iyi oynuyor. Rakip savunmanın ağır olmasını avantajı çevirebilir. Zaten F.Bahçe'nin en büyük sıkıntısı çok kolay gol yemesi.

MORALLİ VE ÖZGÜVENLİLER
Sonuç olarak hem teknik adam hem kadro hem form ve bu kez psikolojik olarak da rakibinden önde bir Galatasaray var. Moralli ve özgüvenli de olan Sarı-Kırmızılılar, Kadıköy'de galibiyet hasreti bu kez bitecektir.